Tren start verkeersveiligheidscampagne in Kronenberg

Op de kruising van de Blaktdijk en de Americaanseweg in Kronenberg zijn in het verleden al meerdere ongelukken gebeurd. De 7-jarige Tren Schuurmans vond de situatie onveilig en schreef hier een brief over aan de burgemeester. Als gevolg hiervan is er woensdag 8 september een campagne vanuit het project Veilig op Weg van start gegaan.

Tren heeft eerder al gemerkt dat de kruising van de Blaktdijk en de Americaanseweg, waar hij naast woont, niet veilig was. "We rijden zelf vaak over deze kruising en ik zag vaak dat mensen hier veel te hard reden. Er zijn ook al vaker ongelukken gebeurd. Ik heb zelf ook wel eens een ongeluk zien gebeuren tussen een auto en een motor", vertelt hij. "Ik ben daar toen echt van geschrokken, het was hier op de kruising gewoon veel te gevaarlijk. Ik vond dat dit anders moest en daarom heb ik een brief geschreven aan de burgemeester." In zijn brief uit Tren zijn ongerustheid en vraagt hij de burgemeester om iets aan de onveilige situatie te doen. Naast het schrijven van een brief, hield Tren ook nog een enquĂȘte onder de bewoners van de Blaktwijk om erachter te komen wat zij wilden veranderen aan deze kruising. "Bijna iedereen zei dat er te hard werd gereden en dat het belangrijk was dat er niet harder dan 60 kilometer per uur zou worden gereden op de weg."

Verkeersveiligheidscampagne
Als reactie op Trens brief werd er door de gemeente vanuit het project Veilig op Weg een verkeersveiligheidscampagne gestart. Tren mocht borden ontwerpen die geplaats werden bij de kruising. De vier sandwichborden werden woensdag 8 september onthuld door Tren en wethouder Eric Beurskens. Tijdens de onthulling heeft Tren ook zijn enquĂȘteresultaten overhandigd aan Beurskens. "Ik ben wel echt trots op de borden. Ik merk nu al dat ze helpen en dat er minder hard gereden wordt. Gisteravond zag ik dat het heel druk was op de kruising, op zo'n moment ben ik superblij dat de borden er staan en dat het nu veiliger is."

Tekst en beeld: Floor Velthuizen