Geplukt Kelly Kleuskens

Laat je het woord auto, motor of Volvo vallen, dan heb je meteen de aandacht van Kelly. Naast al het autogeweld staat ze ook graag in de sportschool. Deze week wordt Kelly Kleuskens (27) uit America geplukt.

De verhuisdozen staan al klaar, want Kelly begint met een nieuwe stap in haar leven. Ze heeft namelijk een enkele reis naar Hegelsom geboekt. Vanaf augustus is Het Stationskwartier haar nieuw plekje. "Ik kijk daar heel erg naar uit", zegt ze. "Ik zit daar helemaal op m'n plek, want ik vind Horst aan de Maas een fijne gemeente. Ideaal is ook dat ik dan ook mooi centraal zit in verband met mijn werk als rijschoolinstructrice." Het ouderlijk nest verlaten vindt ze niet makkelijk. "Ik ben enig kind en heb een hechte band thuis. Maar Het Stationskwartier wordt vast heel leuk."

Baantjes en muziek
Kelly is opgegroeid als enig kind, maar ze zegt zeker niet verwend te zijn. "Heel zeker niet", zegt ze lachend. "Ik heb thuis altijd geleerd dat ik moest werken voor mijn centen. Als ik een nieuwe laptop wilde, zei pap altijd: 'Hier heb je de krant, daar staan genoeg vacatures in'. En zo begon ik met bijbaantjes." Daar heeft Kelly er een aantal aan gehad. "Van in de spoelkeuken bij De Golfhorst, naar huisjes poetsen bij Center Parcs tot in de Scapino. Ik heb het allemaal gedaan en ik vond het altijd leuk." Uiteindelijk belandde Kelly als muziekdocent op de muziekschool in Deurne. "Heel leuk werk, maar de werktijden waren niet fijn. Ik was vaak 's avonds nog aan het werk en dat is niet wat ik wilde." Dat Kelly muzikaal is, is te horen aan het assortiment aan instrumenten die ze kan bespelen. "Elektrische gitaar, bass, piano, trompet. Maar van wie ik het heb, dat weet ik niet. Pap is zeker niet muzikaal, mam wel redelijk, dus ik denk van haar." Met plezier kijkt de Americaanse dan ook terug op haar middelbare schoolperiode op het Dendron College. "Ik deed altijd mee aan het Spektakel. Ik hoorde onlangs dat dat er niet meer is, ontzettend jammer." In de beginjaren op het Dendron College had Kelly het soms moeilijk. "Ik werd gepest. Ik was heel rustig en een makkelijk persoon om dan uitgekozen te worden als pispaaltje." Dit kwam uiteindelijk allemaal goed.

Autoliefde
Al snel wil Kelly vertellen over haar droomauto. "Ik heb een oude Volvo 480 uit 1992", zegt ze vol trots. "Toen ik deze auto vond, raadde mijn vader het eerst af. Zo'n wagen zou heel veel tijd en geld kosten, toch kocht ik hem en ik heb er nog steeds geen spijt van. Mijn vader had overigens wel gelijk." Wegdoen is geen optie voor Kelly. "Heel zeker niet. Ik weet het niet, maar deze auto heeft een ziel ofzo. Dat voel je gewoon." Naast de Volvo heeft ze ook een Japanse sportwagen. "Heerlijk om helemaal mee los te gaan." Het kon ook niet ontbreken aan auto's dat ze van haar hobby haar werk heeft gemaakt. "Ik ben autorijschoolinstructrice bij Janssen. Binnenkort ga ik ook lesgeven op de motor." In het begin van haar lesperiode was het allemaal wennen, zegt Kelly. "Er zit dan een beginnende bestuurder naast je en je weet niet precies wat hij of zij allemaal kan. Ik ging dan ook veel te snel." Nu heeft ze al heel wat ervaring en gaat alles goed. "Ik hou van mijn werk, maar na hele dag zitten wil ik ook even losgaan." Daarom heeft Kelly een abonnement bij de sportschool. "Gemiddeld sport ik zo'n drie dagen in de week, dan doe ik aan krachttraining. Dat moet ook wel, want de hele dag op je reet zitten, dat is voor niemand goed."
Op de vraag wat auto's en motoren nu precies doen met Kelly, kan ze geen antwoord geven. "Ik weet het niet", zegt ze. "Je hebt daar gewoon een bepaald gevoel bij. Ik had vroeger nooit een knuffel in bed. Wel een speelgoedauto en nam deze dan ook altijd mee naar bed. 's Morgens werd ik dan wakker met het autootje. Ik denk dat het daarvan komt."

Tekst: Niels van Rens
Beeld: Roger Sanders