Schietpartij op de A73

Een man die vanuit het politiebureau in Roermond werd overgebracht naar een zorginstelling, mishandelde op weg naar de instelling de agenten in de politieauto. Daarna wist hij op de A73 ter hoogte van Horst te ontkomen. De agenten zetten de achtervolging in waarbij is geschoten. De man raakte daarbij gewond. Een derde agent, die ondersteuning bood bij de aanhouding, raakte eveneens gewond. De agenten en de verdachte zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Een man die verward gedrag vertoonde werd zondagavond 18 juli door de politie overgebracht naar het bureau in Roermond ten behoeve van de hulpverlening. Op het politiebureau werd besloten dat de man moest worden overgebracht naar een zorginstelling. Op de A73, ter hoogte van Horst, escaleerde de situatie. De man verzette zich hevig en mishandelde beide agenten. Daarna ontsnapte hij uit de politieauto. Hij vluchtte te voet over de autosnelweg. Bij de achtervolging is door de agenten geschoten. Kort daarna is de man aangehouden en per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De drie gewonde agenten zijn naar het ziekenhuis in Roermond gebracht. De toestand van de verdachte is stabiel. Eén van de agenten is opgenomen in het ziekenhuis.

Technisch en tactisch onderzoek wordt uitgevoerd door de politie Brabant Zuid-Oost. Dit gebeurt in het kader van de objectiviteit. De Rijksrecherche onderzoekt het gebruik van het vuurwapen. De A73 was in beide richtingen een tijdje afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting duurde zeker nog tot 09.00 uur op maandag 19 juli.