15 vragen aan Sidney Hesen

Elke week stelt de redactie 15 vragen aan een jongere. Deze week is dat Sidney Hesen uit Horst.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Buiten Europa ben ik nog nooit geweest, dus ik zou echt een keer de hele wereld rond willen reizen. Het liefst neem ik dan een kijkje in de verschillende culturen of gewoon in de mooie natuur.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd een bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Ik ben nu bijna 17 jaar. Als je 18 wordt dan mag je heel wat meer. Maar op je 21ste ben je volwassen, dus lijkt mij dat wel een mooie leeftijd om voor altijd te blijven.


Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik ben een echte fan van Formule 1, dus graag wil ik een keer in mij leven naar een race toe. Mijn ouders hebben me dit beloofd dus dat gaat wel goed komen.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Mijn lievelingsfilm is toch echt wel The Lord Of The Rings. Ik heb deze films meerdere keren gezien en ik zou eigenlijk alles doen om erin voor te komen.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Toen ik een jaar of drie was, was ik een keer spoorloos verdwenen. Op straat lag een verloren bal, dus werd er alarm geslagen. Iedereen hielp mee om te zoeken. De buurt werd uit gekamd en de politie werd gebeld. Toen mijn opa nogmaals in huis ging zoeken zag hij in de speelkamer een klein voetje onder een stapel kussens uitsteken. Daar lag ik te slapen met een grote reep chocolade die ik ergens in huis gevonden had.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?

Ik ben eigenlijk altijd wel iets te laat, als ik op tijd binnen kom wandelen dan kijkt meestal iedereen verbaasd.

Wat is je favoriete hobby?

Gitaar spelen is mijn hobby en ik vind het ook heel leuk. In het begin speelde ik niet zo vaak, maar mijn moeder stimuleerde mij om door te gaan. Mijn gitaarleraar zei dat ik talent had. Op een gegeven moment ben ik meer gaan spelen. Toen werd het ook steeds leuker en ging het steeds beter. Nu ik in de lockdown mijn vrienden niet zo vaak kan ontmoeten is dit een geweldige uitlaatklep. Ik speel veel rockklassiekers en vind het een uitdaging om vooral de moeilijke solo’s te leren onder andere van AC/DC en Led Zeppelin en mijn familie zegt wel eens dat ik het muzikale talent van mijn moeder heb.

Heb je een bijbaantje?
In het weekend en in de vakanties werk ik bij het bedrijf Fleurametz. Dit is een groothandel in snijbloemen. Mijn taak is ervoor zorgen dat de verkoophal netjes blijft en ik help klanten. Er komen ook veel Duitse klanten, dus spreek ik al een behoorlijk woordje Duits.

Wat is je droombaan?
Toen ik nog klein was wilde ik al robots maken. Volgend schooljaar ga ik de opleiding Mechatronica volgen op het hbo bij Fontys in Venlo. Dus wie weet zou ik die droom misschien nog waar kunnen maken.

Wie is je grote voorbeeld?
Mijn voorbeeld is mijn oudste broer Kevin. Ik keek altijd naar hem op toen ik klein was. Hij is 4,5 jaar ouder dan ik, en we kunnen het heel goed met elkaar vinden. Hij gaat volgend jaar ook naar het hbo en toevallig gaan wij dezelfde studie volgen, dus misschien zitten wij komend jaar wel samen in de klas.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Beste eigenschap: inlevingsvermogen. Mijn moeder zegt wel eens: ‘Jij zou een hele goede arts geworden zijn’. Slechtste gewoonte: In het begin van het schooljaar qua leren niets uitvoeren, tijdens het jaar langzaamaan wat tandjes bijzetten om aan het einde van het jaar er weer goed voor te staan.

Wat vind jij belangrijk in een vriendschap?

Ik denk de waarheid spreken. Als je gaat liegen tegen elkaar helpt dat eigenlijk nooit. Dat leidt meestal tot verdriet of tot het verliezen van vrienden. Dus dat vind ik heel belangrijk.

Hond of kat?
Allebei zijn ze heel schattig, maar wij hadden vroeger een hond en hebben nog nooit een kat gehad. Ik vind katten ook iets wilder en ze gedragen zich wat minder dan honden. Toen wij vroeger in Hegelsom woonden lagen er geregeld kattendrollen in onze zandbak. Dus ik ben meer fan van honden.

Optimist, pessimist of realist?

Ik probeer altijd de positieve kant te zien, dus ik ben een echte optimist. Ik heb geen zin in het negatief denken over iets. Ik ben een realist. Ik denk gewoon hoe iets is en verder niks.

Introvert of extravert?
Dat ben ik allebei wel. Ik vind het gezellig in een groep, maar hoef niet altijd te praten of heel sociaal te zijn. Deze eigenschap heb ik van mijn vader meegekregen.

Tekst: Teun van Zon