15 vragen aan Tim Martens

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Afgelopen week was dat Tim Martens (14) uit Horst.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou best veel willen reizen. Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld en er is zoveel te zien. Op dit moment lijkt Japan mij erg mooi. De natuur is supermooi en er is een indrukwekkende cultuur.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik zou graag nog meer talen willen leren, zoals Japans, Spaans of Chinees. Dat lijkt mij gewoon leuk en ook handig als je naar één van die landen gaat. Ook zou ik nog veel beter gitaar willen leren spelen. Ik ben pas een jaar bezig en ik kan niet wachten tot ik echt gave solo’s kan spelen.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
30 jaar lijkt me wel een goede leeftijd om voor altijd te zijn, aangezien ik dan alles mag, maar ook nog jong ben.

Wat zou je graag nog willen doen in je leven?
Diepzeeduiken en parachutespringen zijn dingen die ik nog heel graag een keer wil doen.

Wat vind je het leukste en wat het stomste vak op school?
Het leukste vak op school vind ik geschiedenis omdat ik geschiedenis erg interessant vind, daardoor wordt het vak ook automatisch makkelijker. Wiskunde vind ik een moeilijker vak en daardoor ook minder leuk.

Ben je meestal te vroeg, te laat of precies op tijd?
Ik ben meestal te vroeg. Ik vind het prettig om ‘s morgens tijd genoeg te hebben en rustig aan te doen voordat ik naar school ga. Ook wanneer ik ergens heb afgesproken ben ik eerder te vroeg dan te laat.

Hoe heb je je beste vriend/vriendin ontmoet?
Mijn goede vriend Julian heb ik leren kennen toen ik net geboren was. Mijn moeder en ik lagen toen allebei in het ziekenhuis en Julian lag er toen ook kort in. Omdat we achterburen zijn en onze moeders vriendinnen, zijn we min of meer met elkaar opgegroeid. We hebben in ieder geval samen veel gedaan en meegemaakt en we zijn nog steeds super goede vrienden. Mijn andere goede vriend Peet, die ken ik vanaf groep vier. Wij lijken erg veel op elkaar; we zijn beiden rustig en we hebben dezelfde humor.

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby’s zijn hockey, gitaar spelen, gamen, windsurfen en tekenen.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn slechtste eigenschap is dat ik erg verlegen ben en mijn beste eigenschap is dat ik eerlijk, oprecht en betrouwbaar ben.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Het is denk ik erg belangrijk dat iemand eerlijk en betrouwbaar is. Ik vind het dus belangrijk dat je echt op iemand kan bouwen.

Hond of kat?
Ik heb liever een hond want wij hebben een hond, Shasta een Labradoodle. Hij is echt een superlieve en eigenwijze hond en echt een knuffelbeest.

In welke situatie was je het meest zenuwachtig?
We waren op Corsica op vakantie en we gingen met zijn allen canyoningen. Ik moest van een rots van 6 meter hoog springen. Als je weet dat ik hoogtevrees heb, dan begrijp je natuurlijk dat ik erg zenuwachtig was.

Wat was het laatste boek dat je erg leuk vond?
'De grijze jager' van John Flanagan. Het boek is makkelijk te volgen en het is erg spannend met erg leuke karakters.

Als je een topsporter kon zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Ik speel hockey, dus dat zou ik ook wel op hoger niveau willen doen. Ook een hele goede sprinter zijn lijkt me leuk, want ik kan hard rennen.

Hoe wil je graag dat anderen jou zien als ze jou voor het eerst ontmoeten?
Ik hoop dat ze mij als een vriendelijk, betrouwbaar en eerlijk persoon zien en zeker als iemand met veel humor.

Tekst: Teun van Zon