Geplukt Mees Stevens Horst

Deze 18-jarige Horstenaar staat nog in het begin van zijn leven, maar weet al goed wat hij wil: een echte rockster worden. Mees heeft al meerdere keren opgetreden bij verschillende bands en hoopt ooit een doorbraak te maken. Deze week wordt Mees Stevens geplukt.

Zijn hele leven heeft Mees doorgebracht in Horst. Hij groeide op met zijn vader, moeder en één oudere broer. "We waren een normaal gezin, heel gezellig en niks mis mee", vertelt hij vanuit zijn eigen repetitieruimte in Horst. "Helaas zijn mijn ouders later gescheiden, maar gelukkig kunnen we het met z'n allen nog goed vinden." Mees hield van voetbal en heeft de sport een aantal jaar uitgeoefend. Maar na een tijdje begon een andere hobby bij hem meer interesse op te wekken: muziek. "Ik drum al sinds jonge leeftijd", vertelt hij. "Momenteel speel ik vooral de wat harde muziek als metal, maar het is allemaal begonnen bij Marco Borsato."

Drumles van Borsato
Mees keek heel vaak naar shows van Marco Borsato. "Ik vond zijn muziek toentertijd heel tof. Dan zat ik op de bank tv te kijken en ondertussen had ik met een aantal kussens een drumstel gebouwd. Ik drumde er helemaal op los en zo is het bij allemaal begonnen. Als ik achteraf erop terug kijk, moet ik wel lachen. Want nu heb ik eigenlijk niets meer met Marco Borsato." Mees' muzieksmaak veranderde nadat zijn vader hem muziek liet horen van de band Slipknot. "Dat was wel andere koek", zegt hij lachend. "Ik vond het fantastisch en zo begon ik mij steeds meer in te lezen in harde muziek." Wat Mees heeft met harde muziek? "Tja, moeilijk uit te leggen. Er zit zoveel emotie in, heerlijk gewoon."

Audities
Mees begon drumlessen te volgen, maar al snel had hij het zelf door. "Ik deed veel ervaring op door bij bandjes te drummen. Dan ga je zoveel sneller vooruit." Een logische stap voor Mees daarna was auditie doen bij de Herman Brood Academie in Utrecht. "Helaas werd ik niet toegelaten. Ik denk dat het lag aan mijn leeftijd, ik was 15 jaar, dus nog erg jong." Daarom besloot de drummer om er nog een jaartje bij te plakken op het Dendron College in Horst. "Toen ik mijn diploma had wilde ik graag naar een muziekopleiding. Ik besloot te gaan voor Rock City Institute in Eindhoven." Mees werd aangenomen en zit inmiddels in het tweede schooljaar. Zijn droom? "Ooit bekend worden in een band. Tja, dat is de droom van iedere muzikant. De kans is natuurlijk niet heel groot, maar ik geloof erin. Als je er maar voor vecht en laat zien dat je het wil en kan, dan kom ik er wel."

Zang
Momenteel speelt Mees niet alleen drums. De laatste tijd is hij ook meer geïnteresseerd in zang. "Ik vind het ook niet erg om eens op de voorgrond te staan", zegt hij eerlijk. "Ik schrijf de laatste tijd meer nummers en ik vind dat ook erg leuk. Ook werk ik steeds meer aan mijn stem." Zijn sterke punten in zang zitten vooral aan de metalkant. "Ik houd wel van het wat hardere werk", zegt hij. Als Mees uiteindelijk zijn brood kan verdienen met zijn muziekkunsten, is hij tevreden. "Het hoeft niet allemaal groot, maar wereldwijd bekend worden is ook niet verkeerd." Verder is Mees druk bezig met een project vanuit zijn opleiding. "We brengen zo snel mogelijk nieuw materiaal uit. Daarnaast zit ik ook nog bij verschillende bandjes, dus wie weet komen we met nieuwe nummers." Het is in deze coronaperiode erg lastig voor artiesten om op te treden. "Daarbij heb ik wel enorm veel pech. Deze business leer je door op te treden en dat gaat nu even niet. Maar ik heb goede hoop."

Tekst en beeld: Niels van Rens