‘Criminelen’ uit Grubbenvorst hebben naam gezuiverd met YouTube-kanaal

Kevin en zijn broertje Devi Faessen werden in Grubbenvorst verdacht van allerlei zaken waaronder vernielingen en handelen van drugs. Ze besloten een YouTube-kanaal te starten om hun naam te zuiveren.

Een aantal maanden en veel kijkers op YouTube verder kijkt Kevin Faessen ontzettend positief terug op 2020. "Ik kan zeggen dat door ons YouTube-kanaal, Never Clever, onze naam gezuiverd is", zegt hij. "Ik ben gestopt met blowen, heb werk gevonden en we hebben niet meer te maken met de politie." Want de jongens zeiden last te hebben van een slecht imago. “In het verleden hebben we dingen gedaan die niet altijd door de beugel konden. We waren kwajongens en hebben heel wat gekke dingen uitgevreten. Daar hebben we spijt van. Helaas blijven we deze status houden en de mensen in Grubbenvorst zijn bang voor ons. Om de haverklap wordt de politie erbij gehaald, terwijl we niets verkeerd doen.” Om te laten zien dat de gebroeders Faessen ‘gewone’ jongens zijn, willen ze aan iedereen laten zien dat ze geen criminelen zijn via YouTube.

Fanbase
Het is duidelijk, al snel hadden de twee gebroeders een vaste fanbase. Het YouTube-kanaal was een succes. "Inmiddels hebben we bijna 4.000 abonnees. Het gaat hard. Als we in 2021 de 10.000 aantikken, verf ik elk haartje in mijn rastakapsel in een andere kleur, beloofd." Kevin lijkt zo te horen inderdaad op het goede pad terechtgekomen. Hij ziet nu in dat hij voorheen niet altijd goed bezig was. "Nee, ik was geen lieverdje. Door YouTube ziet Grubbenvorst wie wij echt zijn. Ouders spreken ons nu aan en geven een complimentje en kinderen in het dorp willen met ons op de foto. Fantastisch toch." Als Kevin naar 2021 kijkt, ziet hij het jaar rooskleurig in. "Ik zit nog steeds boordevol ideeën om op te pakken met onze video's. Ik moet wel zeggen dat het langzamerhand steeds lastiger wordt om met ideeën te komen. We hebben al zoveel gefilmd."

Voor 2021 heeft Kevin nog een boodschap die hij al eerder heeft uitgesproken: "Luister niet alleen naar de geruchten die verspreid zijn”, zegt Devi. “Eerst zien dan geloven. Spreek ons een keer aan als je ons tegenkomt in het dorp. We staan altijd open voor een gesprek.”

Tekst: Niels van Rens