Oh kom er eens kijken

Sinterklaas en zijn pieten hebben het voormalige winkelpand Coenders, aan de Beatrixstraat in Meerlo, bezet. Zij vestigen daar nu in het Meerlose Pakjeshuis.

“Het idee is ontstaan in de tijd van het coronavirus waarbij bijna niets meer mogelijk was maar waar wij voor de Meerlose kinderen toch een Sinterklaasgevoel wilden scheppen. Daaruit is het Pietenhuis ontstaan”, vertelt Ronald Verberne van het Meerlose Sinterklaascomité. In het Pietenhuis zie je de knechten van Sinterklaas achter een bureau aantekeningen maken of pakjes inpakken. Er staat ook een pepernotenmolen en kasten vol met cadeaus.

Verhaal
Kinderen kunnen een kleurplaat kleuren of een tekening maken en deze in de brievenbus stoppen van het Pietenhuis. Sommige tekeningen komen op het bureau van de werk Piet terecht, anderen worden achter het raam gehangen. Met een wekelijkse update, waarbij onder andere het interieur wordt aangepast, blijft het voor de kinderen leuk terug te keren. “Gezien de positieve reacties en de vele tekeningen en post die Sinterklaas en de pieten nu al mochten ontvangen, kunnen we nu al spreken van een succes”, zegt Verberne.

Beeld: Niels van Rens