Veel besmette Dendron-leerlingen in één klas

Het Dendron College in Horst heeft last van verschillende corona-uitbraken binnen de school. Opvallend genoeg komen de besmettingen veel uit één klas. Ook zijn er wekelijks één of twee werknemers besmet. Dat laat rector Zwanetta Por weten aan dit blad.

Eén klas volgde vorige week de lessen al vanuit thuis. "We hebben in deze klas maatregelen moeten nemen", zegt rector Zwanetta Por. "Sinds zondag 15 november werken de leerlingen thuis. Deze beslissing hebben we genomen omdat we toen de derde besmetting in die klas hebben geconstateerd. Inmiddels zijn er in deze klas bovengemiddeld veel leerlingen positief getest op corona. Ook zijn er leerlingen uit deze klas weer klachtenvrij." Naast deze leerlingen zegt Por dat er ook enkele besmettingen zijn geconstateerd bij werknemers. "Het gaat om één of twee collega's per week."

Toetsweek
Op het Dendron College is momenteel de toetsweek bezig. Leerlingen uit de betreffende klas die wel naar school kunnen komen voor de toetsweek, maken de toetsen in een lokaal dat ze niet delen met anderen. "Tijdens de toetsweek blijven de richtlijnen rondom corona onverminderd van kracht", zegt Por. "Ouders hebben vorige week hierover een mail ontvangen. Leerlingen die in quarantaine moeten, in afwachting zijn van een testuitslag of klachten hebben, blijven thuis. Leerlingen komen pas weer naar school als de quarantaineperiode afloopt, klachten verdwenen zijn of als ze een negatieve testuitslag gekregen hebben. Voor leerlingen die toetsen missen, komen inhaalmomenten die verspreid worden over een langere tijd en er wordt in overleg met de mentor naar passende oplossingen gezocht. Dit is iets wat we altijd al zo doen, het betreft nu meer leerlingen dan we gewend zijn."

Tekst: Niels van Rens