15 vragen aan Stijn Heuijerjans

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Stijn Heuijerjans (12) uit Horst.

Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
Ik heb een keer in de line-up van PSV het veld op mogen lopen. Ik vond dit superleuk maar ook superspannend. Ik liep met Bruma het veld op. In de rust mochten we ook nog een strafschop nemen. Daarna liepen we een ereronde. Het hele stadion applaudisseerde voor ons.

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby is voetbal. Dit doe ik bij RKsv Wittenhorst, ik speel bij het eerste onder-13 dit jaar, we hebben een heel leuk team. Helaas hebben we nog niet veel competitiewedstrijden kunnen spelen door het coronavirus. Ook vind ik wielrennen erg leuk. Ik heb toen ik 8 jaar oud was een wielrenfiets met mijn verjaardag gekregen, sinds die tijd fiets ik regelmatig.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Mijn leukste vak op school vind ik gym, dit komt omdat ik graag sport. Het stomste vak vind ik Nederlands, dit komt omdat ik niet graag lees en het ook gewoon saai vind.

Wie is je grootste voorbeeld?
Mijn grootste voorbeeld is Virgil van Dijk. Ik vind het leuk om te zien hoe rustig hij aan de bal is, hard werkt en mooi scoort. Ooit hoop ik zo goed als Virgil te worden.

Wat is je favoriete game?
Ik vind gamen ook heel erg leuk, het is niet mijn favoriete hobby maar ik doe het wel regelmatig. Ik speel graag FIFA en Rocket League.

Wat is het laatste punt dat je op school hebt gekregen?
Ik kreeg vandaag op school een 7,7 terug voor mijn toets van Engels. Ik was hier erg blij mee.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Ik ben altijd te vroeg, ik heb namelijk een hekel aan mensen die te laat komen.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Ik vind respect in een vriendschap belangrijk. Iedereen mag zijn zoals-ie is. Natuurlijk vind ik het ook leuk en belangrijk om samen leuke dingen te doen.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Ik ben één jaar geleden samen met mijn ouders de Alpe d'Huez op gefietst op mijn eigen fiets. Voordat ik eraan begon wist ik niet of ik de top kon halen. Het was echt wel heel zwaar en ik heb een aantal keer moeten afstappen om even bij te tanken. Ik zou dit graag nog een keer willen proberen, om te kijken of ik nu zonder stoppen boven kan komen.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
De laatste foto die ik heb genomen nam ik toen ik met twee vrienden aan het forelvissen was. Op de foto staat een forel die ik ving, die forel was wel 30 centimeter lang.

Als je in een ander land en een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dit dan zijn?
Ik denk Spanje. Ik ben daar een aantal keer op vakantie geweest en ik vind het daar echt heerlijk. Het is daar vaak lekker weer, het ligt lekker dichtbij de zee, maar er zijn ook bergen. Het eten vind ik ook enorm lekker. Daarnaast, ik weet niet precies hoe dit komt, vind ik de sfeer die daar hangt erg fijn.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Dan zou ik een vogel willen zijn. Heerlijk vrij in de lucht en je kunt vanaf boven zo op de wereld kijken.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn slechtste eigenschap is toch wel dat ik niet tegen mijn verlies kan. Als ik een spelletje speel wil ik graag winnen en wanneer ik dreig te verliezen wordt mijn humeur een stukje minder gezellig. Mijn beste eigenschap is dat ik zorgzaam ben. Ik wil graag dat het met de mensen om mij heen goed gaat.

Welke reis zou je ooit nog willen maken?
Ik zou heel graag een keer naar Afrika willen. Dit omdat ik dieren erg interessant vind. ik ga dan ook graag naar de dierentuin. In Afrika kun je deze dieren in het wild zien, dat zou ik echt heel cool vinden.

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
“Yesssss bijna weekend!” Ik vind het leuk om naar school te gaan, maar ik vind het ook heerlijk om weekend te hebben. Zaterdag weer Lockdown League bij Wittenhorst, gezellig voetballen met mijn vrienden.

Tekst: Teun van Zon