Wethouder Tegels wil vol gaan voor station Grubbenvorst-Greenport

Wethouder Rudy Tegels van de gemeente Horst aan de Maas gaat zich vol inzetten om een komst van een station in Grubbenvorst te verwezenlijken. Dat zei hij toe tijdens de begrotingsvergadering van donderdag 12 november.

PvdA'er Richard van der Weegen deed nogmaals een oproep om in te zetten op een station in Grubbenvorst. "We moeten echt gaan voor station Grubbenvorst-Greenport Venlo", zei Van der Weegen. "Deze kans is er nu en moeten we dan ook nu grijpen. Morgen is die er niet meer. De gemeentes Venlo en Venray staan er nog steeds achter, waarom wij niet?" Wethouder Rudy Tegels reageerde desgevraagd dat hij zich vol wil inzetten. "We gaan binnenkort in gesprek met provincie Limburg. De uitkomst van dit gesprek willen we daarna meteen aan de raad toelichten. Ik ga mij volop inzetten om dit te realiseren en ga vol overtuiging in het gesprek. De provincie hebben we keihard nodig."

Kansen
In september presenteerden de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland het Toekomstbeeld OV 2040, een onderzoek naar de toekomst van het openbaar vervoer in de komende twintig jaar. In Limburg moet onder meer het bestaande netwerk beter worden benut en de Maaslijn (Nijmegen-Roermond) worden geƫlektrificeerd. Wat de Maaslijn betreft wordt er ook gekeken naar spoorverdubbeling. Dit biedt volgens Van der Weegen kansen voor Grubbenvorst.

Tekst: Niels van Rens