Woning Stationsstraat maakt plaats voor bedrijven

De woning aan de Stationsstraat 80 in Horst wordt gesloopt om plaats te maken voor twee bedrijfskavels. Gemeente Horst aan de Maas wil daarvoor het bestemmingsplan aanpassen.

Hertoghave Projectontwikkeling BV heeft deze woning en agrarische percelen verworven om er bedrijven te ontwikkelen. Er zou ook al concrete interesse voor de bouwkavels zijn van twee lokale ondernemers, waaronder een aannemer. De woning aan de Stationsstraat stamt uit de jaren 60. In die jaren bevonden zich aan deze weg meerdere agrarische bedrijven met bedrijfswoningen die zo voor en na gesloopt zijn om plaats te maken voor de huidige bedrijvigheid. De woning wordt niet meer permanent bewoond maar is de laatste jaren verhuurd geweest, onder andere ten behoeve van de huisvesting van arbeidsmigranten. “Dit huurgebruik draagt bij aan de vervallen en desolate indruk van de woning”, aldus de gemeente. Door de woning te slopen is er volgens de gemeente sprake van een grote kwaliteitsverbetering. De woning mag ergens anders worden gecompenseerd.
De locatie maakt deel uit van het leefgebied van steenuil. Dit wordt volgens de gemeente gecompenseerd op een ander perceel.