College maakt vuist tegen sluiting HAP Venray

Het College van B&W van de gemeente Horst aan de Maas gaat een vuist maken tegen de sluiting de huisartsenpost (HAP) in Venray. Volgens wethouder Roy Bouten is het niet acceptabel om het gebouw te sluiten.

Richard van der Weegen van de PvdA riep tijdens de begrotingsvergadering van donderdag 12 november op om een vuist te maken tegen de sluiting van de HAP. "Juist nu is goede huisartsenzorg belangrijk", zei hij. "De PvdA snapt niet waarom de huisartsenpost gaat sluiten. Is het niet tijd om samen met Venray een vuist te maken?"

In gesprek
Wethouder Roy Bouten was het hiermee eens. "Wij staan ook niet achter de sluiting", zei hij. "Goede huisartsenzorg is enorm van belang. Het is een belangrijk onderdeel van een gezonde gemeente. Wij gaan in gesprek." Ook de gemeenteraad van Venray heeft zich fel uitgesproken tegen het voorstel en ook de politieke partijen in Horst aan de Maas zijn niet te spreken over de sluiting. Eerder zei Loes Wijnhoven (CDA) in een reactie aan dit blad: "Een sluiting van de HAP Venray betekent een verdere verschraling van het zorglandschap in Noord-Limburg."
De politiek heeft geen zeggenschap over het besluit om de HAP Venray te sluiten. Het kan enkel druk uitoefenen. "En dat gaan we zoveel mogelijk doen", aldus Bouten.

Tekst: Niels van Rens