Installatie deken Wilson Varela

Wilson Varela (41) wordt op zondag 22 november geïnstalleerd als nieuwe deken van de parochiefederatie Horst-Helden. Hij wordt de vervanger van deken Alexander De Graaf-Woutering, hij is inmiddels al geïnstalleerd als plebaan deken van Roermond.

Varela wordt geïnstalleerd om 14.00 uur in de Sint-Lambertuskerk in Horst. De nieuwe deken werd geboren in Colombia, maar is inmiddels al meer dan 20 jaar in Nederland. Varela volgde zijn opleiding deels aan het grootseminarie Vogelenzang in Haarlem en deels aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade.
In Horst wordt Varela naast deken van het dekenaat ook pastoor van de parochiefederatie H. Lambertus en Norbertus in Horst, H. Oda in Melderslo, H. Hubertus in Hegelsom, H. Johannes Evangelist in Meterik, H. Jozef in America, H. Barbara in Griendtsveen, HH. Fabianus en Sebastianus in Sevenum, H. Theresia in Kronenberg en het rectoraat O.-L.-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Evertsoord. Ook is hij benoemd tot pastoor van het parochiecluster O.-L.-Vrouw Geboorte in Kessel, Maria Onbevlekt Ontvangen in Kessel-Eik, H. Aldegundis in Maasbree en H. Petrus in Baarlo.
De installatie van Varela is live te volgen op de website van Delta Limburg via www.deltalimburg.nl/live