25.000 euro voor OLS Sevenum

Het College van B&W van gemeente Horst aan de Maas wil een subsidie van 25.000 verlenen aan de organisatie van het Oud Limburgs Schutterijfeest (OLS) dat volgend jaar in Sevenum plaatsvindt. Daarnaast wil ze voor eenzelfde bedrag garant staan.

“Het OLS biedt kansen om de tienduizenden bezoekers kennis te laten maken met alle evenementen en activiteiten die Horst aan de Maas rijk is”, zegt het college. “We willen de kans grijpen om die bezoekers te laten zien wat Horst aan de Maas te bieden heeft. Een evenement als het OLS draagt bij aan een positieve beeldvorming van onze gastvrije, actieve en ondernemende gemeenschap,” aldus wethouder Han Geurts.
“Het is inmiddels alweer 8 jaar geleden dat het OLS in onze gemeente plaatsvond (in Grubbenvorst, red.),” aldus wethouder Han Geurts. “Dat was een mooie en succesvolle ervaring. We zijn vastbesloten er samen met de huidige organisatie weer zo’n succes van te maken.” Schutterij Sint Sebastianus won het OLS dit jaar in het Belgische Raam.
De organisatie voor het evenement volgend jaar is intussen al in volle gang. “De sociale cohesie in de Sevenumse gemeenschap krijgt hierdoor een impuls.”
De gemeenteraad neemt op 4 december een besluit over het voorstel van het college.