Inbraak sportkantine GFC'33 kost club duizenden euro's

In de kantine van voetbalvereniging GFC’33 in Grubbenvorst is ingebroken. Dieven kwamen binnen in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 oktober. De schade loopt volgens de club op in de duizenden euro’s.

Het is een flinke domper voor voetbalvereniging GFC’33. “De inbrekers hebben het omheind hek doorgeknipt en zijn zo ons terrein op gekomen”, vertelt Frans Theelen, bestuurslid van GFC’33. In tijden van corona heeft de club geïnvesteerd in een speciale overkapping. “Dit was nodig zodat we onze leden optimaal plek konden bieden tijdens een bezoekje en zo de anderhalvemeterregel konden handhaven. De ruiten van deze overkapping zijn met een mes ingesneden. Daarna is met een stoeptegel de ruiten van de kantine ingegooid. Zo zijn de inbrekers binnengekomen.”

Televisie kapot
Geld viel er niet te halen, zegt Theelen. “Alles van grote waarde is niet meer te vinden in de kantine, al jaren niet meer. Het enige wat er aan waarde lag was snoep en drank.” En dat hebben de dieven ook meegenomen. “De wasmanden en vuilnisemmers die in de kantine staan hebben ze met drank en snoep gevuld en ze zo weg vervoerd. De televisie hebben ze van de muur getrokken. Eenmaal buiten is de tv als het goed is gevallen. Daarna was het beeldscherm zo erg beschadigd dat ze deze op de grond hebben laten liggen.”

Onderzoek gestart
Een flinke klap dus voor GFC’33 uit Grubbenvorst. “Ik denk dat de schade in de duizenden euro’s oploopt”, zegt Theelen. “We hebben het al niet gemakkelijk tijdens de coronacrisis en dan komt dit er ook nog bovenop. Het zit ons niet mee. Het ergste vind ik nog voor onze vrijwilligers. We zullen met z’n allen deze schade moeten opruimen en repareren. Dat zijn onnodige vrijwilligersuren.” Inmiddels heeft de club ook aangifte gedaan bij de politie. “Wij zijn zaterdag 10 oktober langs geweest”, zegt een woordvoerder van de politie. “Daar troffen we inderdaad de bovengenoemde schade aan. Er is een onderzoek gestart.” Het gebeurt vaker dat er wordt ingebroken bij sportkantines. “Deze gebouwen vaak liggen achteraf en zijn dikwijls onbemand”, zegt de woordvoerder. “Dat is voor inbrekers een makkelijke prooi.” Er hing geen beveiligingscamera die de dievendaad vast kon leggen.

Tekst: Niels van Rens
Beeld: voetbalvereniging GFC'33