15 vragen aan Evi van Berlo

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is Evi van Berlo uit Horst.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?
Ik koppel heel veel liedjes aan herinneringen, maar als ik er echt een moest kiezen zou ik denk ik voor het liedje ‘Warrior’ van Demi Lovato gaan. Dit liedje zong ik vroeger heel vaak tijdens optredens en daarom voelt dit nummer voor mij extra speciaal.

Als je terug in de tijd zou kunnen gaan wat voor advies zou je jezelf dan geven?
Ik zou mezelf het advies geven dat ik mezelf niet gek moet laten maken door de meningen of vooroordelen van anderen en dat ik gewoon mijn eigen ding moet doen.

Wat voor reis zou je nog eens willen maken?
Het liefst wil ik de hele wereld gezien hebben. Ik vind het heel interessant om te zien hoe andere mensen leven en hoe hun omgeving eruit ziet. Daarnaast vind ik op avontuur gaan geweldig en een wereldreis lijkt mij wel een leuk avontuur.

Wat vind je het leukste en stomste vak op school?
Ik vind vakken zoals rekenen en wiskunde niet leuk. Ik heb best veel moeite met getallen omdat ik waarschijnlijk een vorm van dyscalculie heb. Ik vind talen wel heel leuk om te leren, dus die vind ik meestal ook de leukere vakken.

Wat zou je nog graag willen leren in je leven?
Ik heb een tijdje geleden uit verveling een kalimba gekocht (ook wel duimpiano genoemd) en ben er toen een tijdje mee bezig geweest. Ik ben gestopt met spelen omdat er best weinig Engels- of Nederlandstalige tutorials over de kalimba te vinden zijn, waardoor mijn motivatie om het verder te leren weg was. Ik zou dit instrument wel goed willen leren spelen. Ook lijkt het mij echt heel leuk om nog een extra taal te leren.

Heb je een bijnaam?
Ik heb om de één of andere reden heel veel bijnamen, zoals ‘Krullenwillem’ of ‘Pietje’. Die bijnamen heb ik ooit van mijn ouders gekregen toen ik klein was. De naam ‘Eefkewentelteefke’ heb ik gekregen van mijn nichtje. Tegenwoordig word ik vaker gewoon ‘Eefke’, ‘Evitje’ of ‘Eef’ genoemd.

Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
Ik heb een paar weken geleden gekozen om van opleiding te wisselen. Ik ben van de opleiding verzorgende individuele gezondheidszorg naar verpleegkundige gegaan. Dit heb ik gedaan omdat ik meer uitdaging zocht en ik dan sneller bij mijn einddoel, neonatologie, kan komen. Het was een moeilijke keuze maar denk wel dat ik de juiste gemaakt heb.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
In een vriendschap vind ik het heel belangrijk dat je elkaar kunt vertrouwen en je er voor elkaar bent als dat nodig is.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
In het weekend ga Ik het liefst met vrienden een gezellig avondje drinken, zingen en dansen.

Dag of nacht?
Ik ben echt een nachtdier. Ik blijf het liefst zo laat mogelijk op en blijf zo lang mogelijk in mijn bed liggen.

Hoe wil je dat mensen jou zien als ze jou voor het eerst ontmoeten?
Ik wil graag sociaal overkomen. Ik praat graag met mensen en weet vaak al snel of ik een klik met iemand heb of niet. Ik vind het het leukst als ik achteraf hoor dat ze mij echt een aardige meid vinden en mij graag nog beter zouden willen leren kennen.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over je?
Ik ken een paar verhalen die mijn ouders vaak herhalen, maar zelf vind ik het verhaal dat mijn ouders me een keer op het strand in het buitenland kwijt waren geraakt omdat ik naar een tikibar was gelopen om daar gezellig te dansen, denk ik wel, het leukste verhaal.

Wat zou je nooit weggooien?

Ik raak best snel gehecht aan spullen. Ik zou mijn geboorteknuffel bijvoorbeeld nooit weg doen. Ik heb hem nog steeds in mijn kamer liggen.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Ik ben niet echt goed in acteren, maar als ik er wel heel goed in was zou het mij heel gaaf lijken om in een van de Harry Potter-films of in The Hunger games te spelen. Ik vind deze filmseries echt geweldig en zou het helemaal leuk vinden om erin te spelen. Wel zou ik denk ik niemand willen vervangen want ik vind dat de acteurs en actrices die al in die films spelen geweldig acteren.

Welke emoticon gebruik je het meest?

Ik denk dat ik de twee roze hartjes het vaakst gebruik, maar ik gebruik de lachende emoticon ook best vaak als ik iets grappig vind.

Tekst: Teun van Zon