15 vragen aan Signy Billekens

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Signy Billekens uit Sevenum.

Wat voor reis zou je ooit nog willen maken?
Ik zou heel graag ooit nog een wereldreis willen maken samen met een vriendin.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik zou heel graag nog willen leren hoe ik mijn eigen nummers zou kunnen schrijven. Het liefst zou ik het dan zelf willen zingen maar daar heb ik helaas de stem niet voor.

Wat deed je als kind het liefste?
Als kind ging ik heel graag mee met pap in de vrachtwagen. We zongen altijd samen volop mee met onze favoriete nummers. Ik vind het nog steeds erg leuk om mee te gaan met de vrachtwagen alleen heb ik nu minder tijd door school en mijn werk.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou heel graag nog een keer naar de Verenigde Staten willen gaan om daar naar een echte NASCAR-race te gaan kijken. Het lijkt me echt heel gaaf om dat een keer mee te maken.

Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
Het optreden van Twenty One Pilots op het festival Pukkelpop in België bezorgde me echt kippenvel. Twenty One Pilots is een van mijn favoriete bands. Het was echt een geweldige show en heel speciaal, al helemaal omdat ik het samen heb kunnen beleven met mijn vriendinnen. Het was zeker een dag die ik nooit zal vergeten.

Wat zou je nooit weggooien?
Mijn collectie aan cd’s en lp’s is me erg dierbaar en zal ik dus nooit weggooien. Ik vind ze ook heel erg mooi om simpelweg te bekijken en te hebben, vooral door alle verschillende soorten en kleuren lp’s die er zijn. Verder zou ik ook echt nooit de drumsticks, plectrums of setlists die ik bij een concert of festival heb gevangen of gekregen wegdoen, vanwege alle herinneringen die er aan vast zitten.

Wat is jouw stopwoordje?
Mijn stopwoordje is ‘joe joe’ dat zeg ik op bijna alles wel. Ik zou ook echt niet weten hoe vaak op een dag ik het wel niet zeg.

Wat is jouw favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby is naar concerten en festivals gaan. Het gevoel dat ik krijg als ik daar ben is het beste gevoel wat er is en ik ben erg blij dat ik die momenten altijd samen met mijn vriendinnen kan beleven. Verder vind ik het ook echt enorm leuk om te motorrijden en gitaar te spelen.

Wat is jouw droombaan?
Mijn droombaan is om later met artiesten of bands mee op tour te gaan en daar het licht en geluid te regelen. Om dit te leren ben ik recent met de opleiding podium- en evenemententechniek gestart op het Sint Lucas in Eindhoven.

Heb je een bijnaam?

Ik heb op zich niet echt een moeilijke naam maar toch zijn er veel mensen die het verkeerd uitspreken dus heb ik al best veel bijnamen gehad. De bijnaam die mijn vrienden en vriendinnen altijd gebruiken is ‘Sig’.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Op een vrijdag- of zaterdagavond vind ik het erg leuk om naar de kroeg of naar de soos in America te gaan met mijn vriendinnen. Verder ga ik ook graag naar de keet.

Wie kent jou het beste?
Mijn beste vriendin Lieke die ik al ken sinds groep 1 van de basisschool en mijn andere vriendinnen die ik heb leren kennen op de middelbare school, kennen mij het beste. Met die laatsten ben ik in een korte tijd hele hechte vrienden geworden en zij kennen mij ook echt supergoed.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Ik wil, zolang ik me kan herinneren, heel graag motorcrossen. Het lijkt me echt supercool om dat te kunnen. Ik heb deze interesse toch wel meegekregen van mijn vader.

Dag of nacht?
Ik vind de nacht het fijnste en het leukste omdat de nacht erg rustgevend is en ik het erg leuk vind om ‘s avond met een vriendin naar de sterren te kijken.

Festival of discotheek?

Ik ga het liefst naar een festival omdat ik de sfeer daar het beste en het gezelligst vind.

Tekst: Teun van Zon