Driehonderd woningen erbij in Horst aan de Maas

Gemeente Horst aan de Maas gaat voor eind 2023 minimaal driehonderd vergunningen voor woningen verlenen. Een motie hiervoor werd tijdens de raadsvergadering van dinsdag 8 september door alle partijen, met uitzondering van SP, aangenomen. Wethouder Rudy Tegels zegde verder toe dat er ook honderd sociale huurwoningen bij komen.

De motie werd ingediend door Essentie, CDA, D66+GroenLinks, PvdA en VVD. “Er is actie nodig”, aldus Jeroen Brouns (Essentie). “We willen aan de slag.” Voor de SP ging het voorstel van de vijf andere partijen echter niet ver genoeg. “Wij zeggen al heel lang dat er gebouwd moet worden”, merkte Sonja van Giersbergen op. “Maar we missen in de motie de sociale huur. Wij willen daarom dat daar bovenop nog eens 30 procent aan sociale huurwoningen toegevoegd moet worden.”
Wethouder Rudy Tegels reageerde daarop met de toezegging dat er ook sociale huur wordt toegevoegd. Omdat de indieners de motie echter niet op dat specifiek punt wilden aanpassen, stemde SP uiteindelijk tegen.