De Rozenhof in Lottum tweede keer slachtoffer van schade en inbraak

De Rozenhof in Lottum is in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 augustus slachtoffer geweest van een inbraak. De dagkassa is leeggehaald en het pand heeft flinke schade opgelopen.

Rozenhof-voorzitter Jan Thielen baalt als een stekker. "Helaas is er bij ons ingebroken. De hele dagkassa is leeggehaald en een tiental flessen Rozenbier is meegenomen. Het is werkelijk niet te beschrijven hoeveel pech we hebben." Thielen doelt hiermee op de vernielingen die in augustus 2019 werden aangericht. De schade liep toen op in de duizenden euro's.

Tweede keer
De inbreker(s) is binnengekomen door de ruit van het pand in te slaan met een aantal bakstenen. "De schade is immens", zegt Thielen. "Overal liggen glasscherven. De schade kan wel oplopen tot in de honderden euro's. Het is de tweede keer in een jaar tijd dat we het doelwit zijn van vandalen en inbrekers, dit kan niet meer. Ook is er ingebroken in onze diepvries. Deze heeft de hele nacht opengestaan en alles wat er in zat moeten we weggooien." In de coronatijd heeft De Rozenhof wat moeten interen op de reserves. Daarnaast is de rozentuin van plan flink uit te gaan breiden in 2022. Het park wil twee keer zo groot worden. "Dit kunnen we nu niet gebruiken", aldus Thielen. Inmiddels is er aangifte gedaan is de politie langs geweest.

Tekst: Niels van Rens