September-kermis Horst toch door

De kermis in Horst gaat toch door in september. Donderdag 30 juli heeft onder andere burgemeester Ryan Palmen besloten in een spoedoverleg om de kermis door te laten gaan op het Evenemententerrein in de Kasteelse Bossen in Horst.

Kermisexploitant Toon Paashuis was bij het gesprek: "Het plan is nu om de gehele kermis zoals hij gewoonlijk wordt gehouden te verplaatsen naar het Evenemententerrein. Daar ben ik heel blij mee." Het enige minpunt volgens burgemeester Ryan Palmen was de afstand tot het centrum van Horst. "Afstand of niet, ik vind het hartstikke fijn dat de kermis toch doorgaat. Zo kan ik mijn attracties toch draaiende houden."

Horecaplein
De bedoeling is om alle attracties en kraampjes te verplaatsen naar het Evenemententerrein. "De kermis wordt een soort pleinvorm", legt Paashuis uit. "Dus alles in een rond plein. Normaal heb je een langwerpige kermis in het centrum. Dat betekent ook dat je minder hoeft te lopen om bij de attracties te komen." Ook is er vanuit de gemeente interesse in horeca op de kermis in de Kasteelse Bossen. "Het worden terrasjes in een soort pop-up opstelling. Er wordt dan geen alcohol geschonken zodat het echt alleen voor gezinnen en kinderen is."

De kermis moet nog wel goedgekeurd worden door de veiligheidsregio. Daarover hoopt de gemeente binnenkort meer te vertellen. "Helemaal zeker is de kermis nog niet, maar de vooruitzichten zijn heel positief", aldus Paashuis.

Tekst: Niels van Rens