15 vragen aan Ciel Engels

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Ciel Engels uit Sevenum.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou graag een wereldreis willen maken omdat ik heel erg houd van reizen. Ik ben heel erg benieuwd om mee te maken hoe het in andere landen is, bijvoorbeeld met de cultuur.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik zou graag nog willen leren om dingen los te laten, want loslaten is iets dat wat moeilijker is dan dat ik zelf denk. En soms is het ook wel heel erg vermoeiend.

Wat deed je als kind het liefst?

Als kind speelde ik het liefste buiten. Ik was altijd buiten. Als iemand mij kwijt was konden ze me ook echt altijd buiten vinden.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Ik zou graag gedachten willen kunnen lezen, omdat je dan weet hoe mensen zich echt voelen en wat zij denken. Zo kan je mensen daar ook mee helpen en weet je altijd de waarheid.

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Mijn eerste gedachte vanmorgen was dat ik mijn kamer een beetje moest gaan opruimen, omdat de poetsvrouw zou komen. En als zij komt dan moet het opgeruimd zijn anders kan zij niet door.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Ik zou graag 18 jaar willen blijven. Dan mag je drinken en autorijden. Dan ben je volwassen. Dus je mag dan gewoon alles maar je blijft wel gewoon jong.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Wat ik nog in mijn leven zou willen doen is denk ik met spulletjes zoals kleding, schoolspullen, schriften en knutselspullen naar Afrika willen reizen en dat dan allemaal aan de arme kinderen geven.

Wat is de coolste trend die je ooit gevolgd hebt en die nu totaal belachelijk is?
Ik was niet echt van de trends volgen. Als ik een trend volgde dan was dat pas als het al voorbij was. Maar dan denk ik loomen.

Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
Ik heb niet echt een herinnering die mij kippenvel bezorgt. Als ik er een zou moeten kiezen was het die keer dat wij in Oostenrijk waren en er heel slecht weer was. Toen waren alle straten volgelopen en afgesloten.

Wat zou je nooit weggooien?
Ik zou nooit foto’s weggooien. Foto’s zijn mooie herinneringen en kun je ook aan andere mensen laten zien. Met foto’s kun je altijd terug kijken naar die herinneringen.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Het beste advies dat ik heb gekregen was dat je niet verder moet gaan dan dat je zelf kan. Dus je moet niet meer doen dan dat jij aankunt. Meerdere mensen hebben mij dit als advies meegegeven.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Ik zou graag mee willen spelen in James Bond. Ik houd namelijk zelf wel veel van actiefilms. En dat lijkt mij ook heel erg leuk om echt cool te doen in een film.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Een roadtrip naar Amerika. Ik heb daar enorm leuke herinneringen aan samen met mijn familie. Dus dat zou ik wel nog opnieuw willen doen.

Wat zou de beste uitvinding zijn?
Ik denk een bepaalde mantel die je kan omdoen zodat je zelf verdwijnt. Dan kan je met dingen meekijken. Net zoals in Harry Potter. Dan is hij bij Hagrid en kan hij een mantel over zichzelf heen doen zodat hij verdwijnt en onzichtbaar wordt. Maar hij is er dan wel nog en kan meekijken en luisteren.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Ik denk in Indonesië. Dat land spreekt mij heel erg aan door de cultuur en het land zelf. Ik vind het ook een heel mooi land.

Tekst: Jélena Bours