15 vragen aan Sjuul Houben

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Sjuul Houben (14) uit Sevenum.

Wat deed je als kind het liefst?
Als kind speelde ik het liefst met de Lego. Ik vond Lego zo cool omdat je er eigenlijk alles mee kon maken. Het liefst bouwde ik auto’s. De grootste die ik ooit heb gemaakt is een grote Volkswagenbus, daar ben ik ook het meest trots op.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Ik zou het liefst 25 jaar oud willen zijn, want dan ben je springlevend en heb je weinig last van blessures. Als ik die leeftijd mocht blijven zijn zou ik dan ook heel veel sporten.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Spiderman was ik altijd wel al fan van, dus in één van die films zou ik wel willen spelen. Ik vind Spiderman heel leuk. Ik heb ook geen voorkeur voor in welke Spiderman-film ik wil spelen. Ze zijn allemaal tof.

Wat vind je het leukste en wat het stomste vak op school?
Het leukste vak vind ik Engels het stomste Duits. Duits is echt niks voor mij, ik snap er maar weinig van. Ik denk dat ik Engels vooral leuker vind omdat voor mij Engels één van de makkelijkere vakken is. Dat maakt een vak al snel minder saai.

Geloof je in buitenaardse wezens?
Ik geloof wel dat ze bestaan. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar aangezien er steeds meer bewijs komt denk ik wel dat ze kunnen bestaan. Hoe ze er uit zullen zien kan ik me echt niet voorstellen

Ben je altijd te vroeg, te laat of precies op tijd?
Ik kom eigenlijk altijd te vroeg. Ik vind het erg onbeleefd als iemand te laat komt. Ik ben wel eens drie kwartier te vroeg geweest. Dat is misschien wat overdreven.

Wat stond er op de laatste foto die je hebt gemaakt?
Op de foto stond een mooi landschap met dieren en een groot voetbalstadion. Voor het vak CKV moest ik een kijkdoos van mijn droomwereld maken. Hiervan moest ik een foto doorsturen naar mijn docent. Ik vond het een leuk project.

Hoe heb je je beste vriend(in) leren kennen?
We zaten op dezelfde kleuterschool en basisschool. We kennen elkaar al lang, hebben dezelfde humor en doen heel veel samen.

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby is voetballen. Ik voetbal al tien jaar bij Sparta '18 in Sevenum.

Heb je een bijbaan?
Ja, ik werk in een tuin als tuinman.

Wat is je droombaan?
Mijn droombaan is als je niet voor een baas hoef te werken en gewoon alles lekker zelf kunt bepalen.

Wie is je idool?
Voetballer Virgil van Dijk. Virgil is een verdediger net als ik. Hij is groot, sterk en vriendelijk en ik bewonder hem wanneer hij aan het voetballen is.

Ben je liever twee keer zo slim of twee keer zo knap en waarom?
Twee keer zo slim, want ja, je kunt wel mooi zijn maar uiteindelijk moet je toch rondkomen in je leven en dan heb je aan intelligentie toch meer dan aan knap zijn.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Als ik een topsporter zou zijn zou ik het heel leuk vinden om voetballer te zijn. Daar droom ik al van sinds dat ik voor het eerst die bal aanraakte.

Welk kinderprogramma vind je stiekem nog heel leuk?
Spongebob, dat kun je gewoon niet niet leuk vinden. Spongebob is een groot deel van mijn jeugd en ik kijk het al sinds dat ik het me kan herinneren. Wanneer ik niks te doen heb en het is op de tv kijk ik er graag naar.

Tekst: Teun van Zon