Verstandige mensen doen niet aan seks

Seksbuddy of knuffelmaatje, het zijn niet mijn woorden. Het RIVM raadde singles in Nederland aan om met één en dezelfde persoon af te spreken als het gaat om seks. Niet veel later schrapte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid de termen.

'Het leek nu alsof wij mensen aanmoedigen om een seksbuddy te nemen, maar dat is niet het geval', zo schreef het RIVM later. De tekst om één seksbuddy of knuffelmaatje te nemen maakte veel los in single Nederland. Het advies luidde: 'Maak met deze persoon ook goede afspraken hoeveel andere mensen u beiden ziet. Hoe meer mensen u ziet, hoe groter de kans op (het verspreiden van) het coronavirus'.

Huh wat? Oké, begrijp ik dat nu goed? Dus je moet met je seksbuddy in gesprek hoeveel andere seksbuddy's je nog wil aanraken? Ik vond het eigenlijk wel geinig. Het RIVM als een soort seksuele voorlichter die singles aanraadt om met je knuffelmaatje in gesprek te gaan. Verder een goed idee, hoor. Want seksueel contact heeft iedereen nodig, aldus het RIVM. Toch schrapte het instituut de termen seksbuddy en knuffelmaatje. 'We hebben gemerkt dat de termen seksbuddy en knuffelmaatje voor veel reuring hebben gezorgd", zegt een woordvoerder van het RIVM. 'Het lijkt nu alsof wij het nemen van een seksbuddy willen stimuleren, maar dat is absoluut niet het geval.'

Alle andere woorden dan seksbuddy en knuffelmaatje waren beter geweest. Seksbuddy is iets te direct voor een instituut en knuffelmaatje net te preutserig. Op internet vlogen al snel betere, leukere en creatievere synoniemen voorbij: scharrel, vriend met voordelen, aaipapegaai, naaigarnituur en éénnachtsvlieg en persoonlijk favoriet hydraulische dienstverlener. Ik moet wel zeggen, Nederland wordt inderdaad creatiever tijdens de coronacrisis.

Grappig allemaal. Blijkt dus toch allemaal niet bepaald gezond te zijn dat seksen. Ik houd het toch maar liever bij één 'seksbuddy'. Weet niet of mijn vriendin het zo fijn vindt als ik ga overleggen hoeveel knuffelmaatjes ik mag hebben. Trouwens, dat weet ik wel zeker. Het allerveiligste is dus volgens het RIVM wanneer je single bent en helemaal geen seksuele partner(s) hebt. Verstandige mensen doen dus niet aan seks.

Seks ze,
Niels