15 vragen aan Jans Kellenaers

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Jans Kellenaers (14) uit Horst.

Wat is je favoriete sociale medium?
Ik denk WhatsApp, want dan kun je appen en ook nog videobellen. Dat vind ik zelf wel erg leuk. Ik gebruik het ook erg vaak. Ik bel ook vaak via WhatsApp met vriendinnen van mij.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Ik vind het belangrijk dat ik mijn vrienden kan vertrouwen in een vriendschap. En dat ik met ze kan lachen en lol kan maken. Dat zijn echt mijn kernpunten in een goede vriendschap.

Wat is je favoriete game?
Ik speel niet heel vaak games. Als ik dan toch game dan speel ik Hayday. Dat heeft te maken met een soort boerenleven. Dat vind ik best leuk om te doen.

Hond of kat?
Hond. Ik heb zelf ook een hond en ik ben echt een hondenmens. Ik vind ook dat je meer hebt aan honden dan aan katten, maar dat is mijn mening.

Zou je liever twee keer zo slim of twee keer zo mooi zijn?
Ik zou liever twee keer zo slim willen zijn. Dat zou me later meer helpen met heel veel verschillende dingen. Je hebt er dus meer aan dan twee keer mooier zijn.

Wat zou je nooit meer overdoen?
Ik zou groep 7 nooit meer overdoen. Dat vond ik namelijk het minst leuke jaar van de basisschool. Ik vond dat jaar echt niet leuk.

Waardoor moest je de laatste keer huilen?
Volgens mij moest ik de laatste keer huilen doordat ik iedereen heel erg miste en ze graag een knuffel wilde geven. Maar in deze tijd is dat heel erg lastig. Omdat je niemand zomaar kan opzoeken of aanraken.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
Ik was heel erg zenuwachtig toen mijn beugel er uit mocht. Ik had de hele dag al kriebels in mijn buik, maar ik had er ook heel veel zin in.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten zouden komen?
Ik ben eigenlijk heel erg verlegen. Maar ik denk dat mijn vriendinnen dat niet echt weten of zien omdat ik hen ken. Als ik iemand niet ken of als iets nieuw voor mij is dan ben ik best wel verlegen. Maar dat ligt ook aan de situatie zelf.

Wie kent jou het beste?
Ik denk dat mijn ouders mij het beste kennen, omdat zij mij al mijn hele leven kennen. Maar misschien ook mijn beste vriendinnen, omdat ik veel met ze omga en ze wel ook een deel van mijn leven zijn.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
Dat is het boek For girls only, hopeloos verliefd van Hetty van Aar. Ik vond het een grappig boek en erg leuk om te lezen.

Als je terug in de tijd zou gaan, wat zou je jezelf voor advies meegeven?
Ik zou tegen mezelf zeggen dat ik meer moet opkomen voor mijzelf en proberen wat minder verlegen te zijn. Ik denk dat mij dat enorm zou hebben geholpen op de basisschool.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Ik zou graag heel goed willen zijn in tennis. Want ik zit nu ook op tennis en dat vind ik heel erg leuk om te doen. Het zou mij dan wel leuk lijken om echt heel goed te worden maar niet om heel beroemd te worden, want dat is niks voor mij.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Ik vind mijn leven nu al prima, dus ik zou het niet met een artiest willen ruilen. Dan zou je ook nog hebben dat je beroemd bent, en dat is gewoon niks voor mij. Het lijkt me dan wel weer vet om in een supergroot huis te wonen.

Welk fictief figuur doet jou denken aan jezelf?
Ik zou niet weten wie of wat. Als ik bijvoorbeeld naar een film kijk, dan zie ik niet echt mensen die echt op mij lijken.

Tekst: Jélena Bours