Veel vragen tijdens digitaal horecaspreekuur

Gemeente Horst aan de Maas en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Horst aan de Maas hielden op vrijdag 15 mei een speciaal digitaal spreekuur met lokale ondernemers. Volgens Christel Nabuurs, van KHN Horst aan de Maas, verliep de bespreking prima.

Horecaondernemers konden met vragen terecht over horeca en corona. “Burgemeester Ryan Palmen legde alles heel fijn uit”, vertelt Christel Nabuurs. “Er werden veel vragen op ons afgevuurd. Helaas konden we niet overal op antwoorden. We weten helaas nog niet alles.” De gemeente kwam met dit spreekuur om duidelijkheid te verschaffen aan alle ondernemers in de horeca. Zo’n 45 eigenaren van cafés en restaurants uit de hele gemeente waren aanwezig in de chat. “Van Sevenum tot aan Meerlo, veel ondernemers hadden vragen.”

Praktische vragen
De vragen waren heel divers, zegt Nabuurs. “De meeste waren praktisch gericht. Zo vroegen ze aan de burgemeester bij wie ondernemers terecht kunnen als ze hun terras willen uitbreiden, of er speciale buitenbars mogen komen en werden er veel vragen gesteld over de afstand binnen gezinssamenstellingen op het terras.” Palmen gaf op de meeste vragen antwoord. “Maar we kunnen nog niet veel zeggen”, aldus Nabuurs. “Er verandert veel en we weten ook nog niet zeker of de horeca open mag op 1 juni. Palmen zei dan ook: ‘Wij kijken niet naar wat er niet kan. We kijken in oplossingen en nemen iedereen en alle vragen serieus.’”