Sevenumse Ezelskop bijna klaar

De voorbereidingen voor het kunstwerk de Ezelskop op de rotonde van de Venloseweg en de Steinhagenstraat in Sevenum zijn in volle gang. De werkgroep Zaerums kunstwerk heeft de financiën voor het beeld zo goed als bij elkaar en gemeente Horst aan de Maas heeft een vergunning afgegeven.

De werkgroep Zaerums kunstwerk presenteerde ongeveer twee jaar geleden haar plannen voor het kunstproject. Het idee voor het beeld kwam van bedenker Erik van der Hulst die vond dat het dorp een kunstwerk nodig had dat het wij-gevoel symboliseert. Dit zou dan in de vorm van een ezelskop moeten zijn. De initiatiefnemers gingen vervolgens op zoek naar sponsoren en kregen subsidie toegezegd door provincie Limburg en de dorpsraad van Sevenum. Doordat het OLS echter in 2019 in Sevenum plaatsvond, besloten ze even pas op de plaats te maken zegt Van der Hulst. “We wilden bedrijven benaderen om te sponsoren, maar wilden niet in het vaarwater komen van de organisatie van het OLS. Dat was zo’n mooi feest, waarvoor we zelf ook nog actief zijn geweest."

Silhouetten
De werkgroep besloot daarop sponsors te benaderen. “Pas als we het financieel zo goed als rond hadden wilden we de vergunning aanvragen. Die is bestemd voor het kunstwerk en voor de verdere aankleding van de rotonde, zoals beplanting. Ook komen er platen met daarin Sevenumse silhouetten gelaserd van Sevenumse plekken en gebouwen. Naast de subsidie van de provincie en de dorpsraad hebben we bijdrages gekregen van de Ondernemersclub Sevenum en enkele grotere sponsors. Ook particulieren hebben gesponsord. Zij krijgen daarvoor een sponsorpenning die alleen bij dit kunstwerk wordt uitgegeven." De werkgroep rondt momenteel de voorbereidingen af en hoopt zo snel mogelijk met de aanleg te beginnen.

Tekst: Marieke Vullings