15 vragen aan Jop van Enckevort

Naam: Jop van Enckevort Leeftijd: 14 jaar Woonplaats: Evertsoord School: Dendron College

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Ik denk dat ik dan in Engeland geboren zou willen zijn. Het land spreekt me heel erg aan want ik vind het een heel mooi land, en de mensen zijn heel beleefd en ze gaan gemakkelijk een gesprek met je aan. Het lijkt me een hele gezellige cultuur om in te leven.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Mijn familie vertelt altijd dat toen ik geboren werd, met 33 weken te vroeg was. Toen moest ik naar het ziekenhuis en heb ik een tijdje in de couveuse gelegen.

Heb je een bijbaantje?
Ja, ik werk bij Pouwels Fresh Food. Daar hebben ze prei en bloemkool. Ik vind het heel leuk werk en het is er altijd erg gezellig.

Wat is je droombaan?
Mijn droombaan is leraar worden op het voortgezet onderwijs. Het lijkt me heel leuk om les te geven en kinderen dingen te leren over een vak. Ook het omgaan met kinderen lijkt me heel leuk. Ik weet alleen nog niet welk vak ik dan zou willen geven.

Wie kent jou het beste?
Ik denk dat dat mijn beste vriend Sem is. Sem en ik kennen elkaar al vanaf de kleuterschool en we zijn dus al heel lang bevriend en hij kent me door en door. Verder kennen al mijn vrienden die ik heb leren kennen op het vmbo-t me ook al heel goed, want ik zie ze elke dag en we doen veel dingen samen.

Hond of kat?
Dan kies ik toch voor een kat. We hebben thuis een rood-witte poes die Saartje heet en een zwart-witte poes die Link heet. Ik vind katten hele fijne dieren.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Het belangrijkste in een vriendschap vind ik dat je elkaar altijd kunt vertrouwen, dus dat je alles samen kunt bespreken en weet dat het bij diegene veilig is.

Wat ligt er onder jouw bed?
Onder mijn bed heb ik twee grote lades en daarin zit allerlei speelgoed dat ik niet meer zo vaak gebruik. Het is heel handig dat dat onder mijn bed kan liggen, want zo is het mooi opgeborgen en ligt het niet in de weg.

Dag of nacht?
Dan kies ik voor dag, want ik ben totaal niet iemand die uitslaapt tot in de middag. Ik sta het liefste vroeg op, zodat ik nog veel aan mijn dag heb en nog veel dingen kan doen overdag.

Wat is het laatste cijfer dat je op school hebt gekregen?
Mijn laatste cijfer dat ik heb gekregen was een 8,7. Dit was voor wiskunde. Ik vind wiskunde meestal niet zo heel moeilijk en ook deze toets ging me gelukkig goed af. Ik was heel blij met zo’n hoog cijfer.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Een andere taal dan Nederlands. Dat lijkt me heel erg handig en leuk om te kunnen. Dat kun je dan gebruiken als je bijvoorbeeld ergens in het buitenland op vakantie bent. Het lijkt me wel moeilijk om een andere taal vloeiend te kunnen spreken.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Ik ben bijna altijd te vroeg op school. Omdat ik in Evertsoord woon, moet ik ongeveer drie kwartier fietsen. Ik fiets dus altijd wel op tijd aan en daardoor ben ik bijna altijd te vroeg. Dat vind ik niet zo erg, zo kun je lekker rustig aan doen en hoef je je niet te haasten.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten zouden komen?
Anderen zouden zich denk ik verbazen als ze wisten dat ik mijn vingers heel scheef kan zetten. Die zijn zo flexibel dat ik ze heel schuin kan zetten en dat ziet er wel grappig uit.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
Laatst heb ik een boek gelezen wat ik heel leuk vond. Het was van Percy Jackson en het ging over Griekse mythologie. Het was een interessant onderwerp en een spannend boek om te lezen. Ik had het dan ook heel snel uitgelezen.

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby is denk ik gamen en dat het liefste met vrienden. Dat doe ik heel vaak en dat is altijd erg gezellig.