15 vragen aan Mirthe Oomen

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Mirthe Oomen (14) uit Sevenum.

Wat voor reis zou je ooit nog willen maken?
Ik zou nog heel graag een keer een roadtrip door Amerika doen en dan allemaal bekende steden bezoeken zoals New York, Los Angeles en San Francisco of een safari in Afrika.

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Mijn eerste gedachte toen ik vanochtend op stond was: dit wordt een saaie dag. Ik had namelijk toetsweek.

Als je er voor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dat zijn?
Ik zou graag 18 willen zijn, omdat je dan alles mag, zelfstandig dingen mag gaan doen en dus veel nieuwe dingen kunt gaan uitproberen. Ook heb ik het idee dat het leven van een 18-jarige nooit saai is.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou graag nog een keer met mijn vriendinnen op vakantie gaan. Het liefst naar een warm land of eiland zoals Mallorca of Ibiza. Om overdag lekker op de mooie warme stranden te liggen en ’s avonds het stadje in te gaan om lekker te feesten.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Ik ben meestal of te vroeg of precies op tijd, want ik vind het zelf namelijk heel irritant als mensen te laat zijn en dan heb ik best wel last van stress.

Hoe heb je je beste vriendin ontmoet?
Ik heb mijn beste vriendin in groep 1 van de basisschool ontmoet en sindsdien zijn we nog steeds beste vriendinnen. Ik heb ook een hele goede vriendin van mij ontmoet op de middelbare school.

Heb je een bijbaantje?
Ja, ik pluk tomaten in een tomatenkas. Dit werk is soms wel gezellig, zeker als je naast een vriendin in de rij zit. Als dit niet het geval is kan het heel erg saai worden. Ook is het in de zomer echt bloedheet. De leukste werkdag was toch wel toen ik met al mijn vriendinnen naast elkaar kon werken. We hebben heel gezellig gekletst. De werkgevers vonden dit iets minder leuk.

Wat is je droombaan?
Ik weet nog niet precies wat ik wil doen, maar ik wil sowieso iets in de zorg gaan doen. Ik vind het namelijk heel erg leuk om met mensen bezig te zijn en om ze te helpen.

Wat doe je het liefst op een vrijdag-of zaterdagavond?
Het liefst spreek ik met vriendinnen af of ga ik naar een feestje, maar soms vind ik het ook lekker om gewoon even thuis op de bank te zitten en te netflixen met een bakje chips.

Wat is je beste eigenschap en je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik sociaal ben. Ik kan meestal makkelijk met mensen een gesprek voeren en mijn slechtste eigenschap is dat ik echt onhandig ben. Ik heb namelijk al echt vaak een deur tegen mijn hoofd aangekregen, mijn telefoon laten vallen en nog veel meer dingen die niet even handig waren.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Humor. Ik vind humor heel belangrijk, want als je met iemand niet kan lachen is het geen leuke vriendschap. Daarnaast vind ik vertrouwen erg belangrijk.

Wie kent jou het beste?
Mijn beste vriendin en mijn vriendinnen kennen mij het beste, als we in het weekend afspreken hebben we vaak hele gekke gesprekken en natuurlijk kennen mijn ouders me ook heel goed.

Dag of nacht?
Ik ben sowieso een nacht persoon, ik haat het om ‘s ochtends vroeg op te staan.

Festival of discotheek?
Ik heb toch liever een festival, ik vind de sfeer daar namelijk leuker. Er is livemuziek en in de zomer zijn er vaak allerlei kraampjes waar je iets lekkers te eten of te drinken kunt kopen.

Wat is het laatste cijfer dat je voor school hebt gekregen?
Dit was een 7,5 voor Nederlands. Ik ben hier echt enorm blij mee omdat het echt een hele belangrijke toets was. Het was een leesvaardigheidstoets die erg belangrijk is in de bovenbouw. Ik had me redelijk goed voorbereid.

Tekst: Teun van Zon