Horst aan de Maas staat even stil

Ook Horst aan de Maas kampt flink met de problemen rondom het coronavirus. Omdat evenementen niet meer mogen tot juni, gaat een aantal grote evenementen in deze gemeente niet door. Denk hierbij aan kermissen, Koningsdag en verschillende festivals.

De gezondheid van staat voorop. Een aantal evenementen kan niet meer doorgaan. Denk hierbij aan de Truckrun die door Horst aan de Maas rijdt. Naast een grote menigte naast de wegen, moet de organisatie ook rekening houden met haar doelgroep, helaas afgelast dus.

Tot juni worden twee kermissen georganiseerd: Horst en Meerlo. Deze gaan niet door. Ook de vieringen rondom koningsnacht, Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag en dit jaar in het bijzonder de 75 jaar vrijheid-vieringen gaan niet door. Festivals als Prilpop in Sevenum, Merlinpop in Meerlo, Hide Out in Hegelsom, Rock am Maas in Horst, Gaellus Open Air in Tienray en het evenement Baas van Horst aan de Maas met aansluitend BAASpop moeten kijken naar een nieuwe editie in 2021. Het Rundje um ut Hundje, het hardloopevenement in het centrum van Horst, kan ook niet rekenen op honderden hardlopers door de straten van Horst.
Niet alleen de cultuursector wordt geraakt. Minister Slob maakte bekend dat de centrale eindexamens niet door kunnen gaan. Het Citaverde College in Hegelsom en het Dendron College in Horst kunnen haar leerlingen niet testen tijdens de eindtoetsen.