11 vragen aan prins Bart III van CV De Geiten in Tienray

Elke week stelt HALLO Horst aan de Maas prinsen voor die dit jaar de scepter mogen zwaaien in de gemeente. Deze keer is Bart van Lijsel ofwel prins Bart III aan de beurt.

Wie ben je?
Ik ben Bart van Lijssel, 26 jaar en vrijgezel. In Tienray kennen ze mij ook wel als Mini vleis.

Waar werk je?
We hebben thuis een vleesvarkensbedrijf. Daar zit ik mee in de maatschap samen met mijn ouders. Verder werk ik nog ongeveer 24 uur bij een collega vleesvarkenshouder in Heide. Ik heb eerst vier jaar vmbo en daarna nog vier jaar mbo veehouderij gevolgd op het Citaverde College.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Ik had het niet aan zien komen dat ik dit jaar gevraagd zou worden als prins. Mijn reactie was gelijk ja, daar hoefde ik niet lang over na te denken.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Gewoon normaal doen net zoals in andere jaren. Niemand had iets door, zelfs mijn ouders niet en dat was misschien nog wel het leukste. Die hadden het ook echt niet aan zien komen dat ik prins zou worden.

Wat betekent carnaval voor je?
Vooral lol en plezier maken met groot en klein. En dit jaar extra veel genieten als prins zijnde.

Hoe ging jij vroeger verkleed tijdens carnaval?
Heel vroeger ging ik als brandweerman. En daarna toen ik een jaar of 12 was had ik een gekleurde tuinbroek. Daarna werd het een oranje jas met een zwarte broek.

Waar kun jij tijdens carnaval echt niet zonder?
Mijn ouders want die zorgen er voor dat het thuis gewoon door gaat op ons bedrijf. Zodat ik maximaal kan gaan geniet als prins zijnde.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Ik denk zondags met de Sleuteloverdracht in de Mèrthal in Horst. Dan zijn alle prinsen uit Horst aan de Maas aanwezig en kunnen we er samen een leuk feestje van maken.

Welk carnavalsnummer hoort echt bij vasteloavend?
In Limburg hebben ze zoveel leuke carnavalsnummers die bij 'vasteloavend' horen. Van de laatste jaren vind ik dat Bjorn en Mieke toch wel leuke carnavalsliedjes hebben gemaakt.

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?
Dan moet er gewoon weer gewerkt worden thuis bij de varkens, want dat gaat gewoon allemaal door. Maar tussen het werken door zal ik ook nog wel moet uitrusten van carnaval.

Wie zou jouw meest geschikte opvolger zijn in 2021?
In Tienray lopen nog genoeg potentiële kandidaten rond om prins te worden. Dus ik laat mij verrassen wie het in 2021 wordt.