11 vragen aan prins Timo I van GMV De Plaggenhouwers Grubbenvorst

Elke week stelt HALLO Horst aan de Maas prinsen voor die dit jaar de scepter mogen zwaaien in de gemeente. Deze keer is Timo Verhaagh uit Grubbenvorst ofwel Timo I aan de beurt.

Wie ben je?
Mijn naam is Timo Verhaagh en ik ben 23 jaar. In het dorp kennen mensen mij vooral van de Grubbenvorster horeca en vrijwilligerswerk bij verschillende verenigingen in het dorp.

Waar werk je?
In het dagelijks leven studeer ik International Marketing aan Fontys Hogescholen in Venlo. Daarnaast werk ik sinds 2014 in de Grubbenvorster horeca. Ik ben begonnen bij de Brasserie/hotel in de Witte Dame en Steakhouse Grubbenvorst. Het afgelopen jaar heeft mijn baas een nieuwe zaak geopend in Grubbenvorst genaamd Beej Toën. Hier ben ik sinds het afgelopen jaar aan het werk.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Onwerkelijk, maar ik was ontzettend vereerd. Ik heb inmiddels het telefoongesprek terug kunnen luisteren en moest lachen om mijn eigen reactie. Dat ik nu de jongste prins ooit in Grubbenvorst ben en samen met mijn adjudanten Stijn en Jacco de dorpskroegen op de kop mag zetten, is een jongensdroom die uitkomt terwijl ik nog maar een 'jongetje' ben.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Aangezien ik nog thuis woon heb ik mijn ouders al in een vroeg stadium ingelicht. De afterparty na het prinsenbal bij mijn vader en het traditionele onderbroek wisselen en kennismaken de morgen erna bij mijn moeder waren dan ook geslaagde feestjes. Tegenover vrienden en kennissen was het soms lastig om te zwijgen of smoesjes te verzinnen, maar het was ook des te leuker om de verbaasde gezichten te zien nadat het schot viel.

Wat betekent carnaval voor je?
Carnaval, vastenaovend en zeker in Grubbenvorst de Gekke Maondaag is de mooiste tijd van het jaar. Iedereen komt maar met één reden naar het café: ongedwongen feestvieren. Samen zingen, drinken en een mooie tijd beleven. Rijk of arm, dik of dun, jong of oud, iedereen pakt elkaar bij de schouders en viert zijn of haar vastenaovend op een eigen manier.

Hoe ging jij vroeger verkleed tijdens carnaval?
Als kind ging ik al op jonge leeftijd met mijn ouders mee in de optocht. Toen ik er eenmaal aan geproefd had en de kans kreeg om kiengerprins te worden was het hek van de dam. Drie jaar jeugdraad volgde en in 2011 was hier een volgend hoogtepunt, toen werd ik namelijk adjudant van jeugdprins Stijn, die nu mijn adjudant is.

Waar kun jij tijdens carnaval echt niet zonder?
Dit is de makkelijkste vraag: een joeksige sfeer, vrienden en een goed glaasje bier.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Dit jaar hebben natuurlijk het prinsenbal en de prinsenreceptie voor mij een speciale lading, maar het meeste keek ik uit naar de Grubbevorster Gekke Maondaag.

Welk carnavalsnummer hoort echt bij vasteloavend?
Er zijn zoveel mooie en leuke carnavalsliedjes geschreven, dat ik hier niet één liedje van kan kiezen. Als het café op gang komt en iedereen mee kan zingen, is ieder passend liedje geschikt voor een mooi carnavalsfeest.

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?
Even bijkomen, terugblikken op de afgelopen tijd en daarna snel beginnen met afstuderen.

Wie zou jouw meest geschikte opvolger zijn in 2021?
Ik ben blij dat ik daar niet over hoef te oordelen, daar hebben wij in het dorp een hele geschikte prinsencommissie voor. De enige tip die ik mee zou geven is: geef de eer om prins te worden aan iemand die een connectie heeft met alle/zoveel mogelijk generaties binnen de Grubbenvorster gemeenschap.