Leerlingenstop Weisterbeek

OBS Weisterbeek in Horst heeft voor de tweede keer een stop op de aanmeldingen gezet. Er worden geen kinderen voor de groepen 3-4 en 7-8 aangenomen voor het schooljaar 2020-2021.

“We hebben inderdaad de stop op aanmeldingen voortgezet”, bevestigt directeur Bart Mous desgevraagd. “Kijkende naar het aantal kinderen dat we op dit moment in huis hebben en de prognose voor de komende periode, nemen we geen kinderen voor de groepen 3-4 en 7-8 aan voor schooljaar 2020-2021. We willen alle kinderen bieden wat we beloven en dan moeten we eerlijk blijven bij veranderende omstandigheden. Te grote groepen in te beperkte ruimtes lijkt ons voor niemand goed. Wat we nu hebben en krijgen, is prima te organiseren. Maar we zitten hier wel op de grens.” Er wordt voor het nieuwe schooljaar ook een grens gesteld op de instroom, maximaal 55 kinderen mogen instromen. Mous: “Gelukkig hebben we in Horst ook twee andere goede scholen. Blijft natuurlijk staan dat we graag een situatie willen hebben waar ouders vrij kunnen kiezen.
De nieuwbouw waarover we nu praten, moet dat in de toekomst weer mogelijk maken. Nu bekijken we jaarlijks welke instroom voor OBS Weisterbeek acceptabel is.”
In tegenstelling tot de andere basisscholen kent de Weisterbeek een leerlingengroei. Eerder werd onderzocht of de school naar het Junior College kon verhuizen, dat stuitte echter op weerstand van onder andere de school zelf.