15 vragen aan Nienke Hegger

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Nienke Hegger (13) uit Melderslo.

Wat voor reis zou je ooit nog willen maken?
Ik wil samen met mijn zus een keer op surprisevakantie. Dat lijkt mij leuk, omdat het dan een verrassing is waar je naar toe gaat.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik wil een keer leren taarten bakken. Ik vind bakken namelijk heel erg leuk. Dus ik denk dat ik taarten bakken ook heel erg leuk ga vinden.

Wat deed je als kind het liefst?
Ik vond kleuren heel leuk. Maar ik vond en vind het ook heel erg leuk om met mijn vriendinnen buiten te spelen.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Ik zou willen kunnen vliegen. Dan kan ik elke dag naar school vliegen en dan hoef ik niet meer te fietsen. Dat is een stuk sneller en makkelijker.

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Ik had geen zin om naar school te gaan. Veel leerlingen van de het tweede jaar hadden namelijk het vierde uur uitval, maar ik helaas niet. Dat vond ik erg jammer.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Ik denk tussen de achttien en twintig jaar. Dan mag ik veel meer, zoals autorijden. En dan kan ik in plaats van de fiets met de auto naar school.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Mij lijkt het heel erg leuk om een keer te parachutespringen vanuit een helikopter en dat ik dan aan een parachute hang. En het lijkt me ook erg leuk om dan nog die surprisevakantie mee te maken met mijn zus. Dus op vakantie gaan, zonder dat je weet waar je precies heen gaat.

Wat is de coolste trend die je ooit gevolgd hebt en die nu totaal belachelijk is?
Ik vond toen ik wat jonger was loombandjes heel erg leuk. Loombandjes zijn van die armbandjes die je zelf kon maken van kleine elastiekjes. Maar ik vind het nu niet meer leuk om te doen. Dus ga ik het nu ook niet meer doen.

Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
De eerste keer dat ik in een achtbaan ging. Ik ging toen met mijn nichtje en opa naar een attractiepark en daar ben ik toen met mijn nichtje Jetske in de achtbaan gegaan. Dat vond ik wel spannend dus daarom bezorgt die herinnering mij kippenvel.

Wat zou je nooit weggooien?
Foto’s van vroeger. Dat vind ik zelf heel erg leuk om later op terug te kijken. Mijn moeder heeft een aantal fotoboeken gemaakt. Dat wil ik zelf ook gaan doen. Ik vind het ook heel leuk om nu in de fotoboeken terug te kijken naar foto’s van mij vroeger.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Het beste advies dat ik ooit heb gekregen was van mijn vader. Hij zei het vroeger altijd, maar nu nog steeds. Dat advies was dat eerlijkheid altijd het langste duurt. En ik vind dat hij daar helemaal gelijk in heeft.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Ik vind het niet leuk om te acteren. Of om een keuze te moeten maken over in welke film ik wil spelen. Ik kijk wel graag naar films. Maar er in spelen is echt helemaal niks voor mij. Dat zou ik ook nooit willen doen.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Mijn ouders hadden laatst een bijzonder verjaardagsfeest. Mijn vader werd 50 jaar en mijn moeder 49. Dat feest vond ik erg leuk en zou ik graag opnieuw willen beleven.

Wat zou de beste uitvinding zijn?
Een robot die mijn huiswerk maakt. Dat zou ik erg prettig vinden. Dan hoef ik niks te doen en te leren maar kan ik in de wei zitten bij onze dieren. En hun aandacht geven.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Curaçao. Het is erg handig omdat zij daar ook Nederlands praten. En het is er vaker warm dan in Nederland. En het lijkt me op zich wel een mooi eiland om op te wonen.

Tekst: Jélena Bours