Gekke Maondaagsoptocht Grubbenvorst gaat toch door

Er komt toch een Gekke Maondaagsoptocht in Grubbenvorst. Deze wordt op zaterdag 15 februari gehouden in het dorp. Vanwege de slechte weersverwachtingen op maandag 10 februari besloot het bestuur van Gekke Maondaagsvereiniging De Plaggenhouwers de optocht toen af te lassen.

Alle andere activiteiten zoals de trouwerij, de receptie van het boerenbruidspaar en de feesten in alle cafés gingen wel gewoon door. Om 14.30 uur zal de optocht zaterdag alsnog door Grubbenvorst trekken. “Na de optocht vindt de prijsuitreiking plaats en een after-optocht feestje”, aldus het bestuur. “Waar deze plaats zal vinden is op het moment nog niet bekend.”

Toch een feestje
Normaal gesproken vindt de trouwerij voor het oud gemeentehuis plaats, maar vanwege de weersverwachtingen werd het feest gehouden bij café Beej Toën. Een aantal groepen die aan de optocht mee zouden doen zoals Joekskapel Kloëte Kook, De Stamboys, Gipsy boerebroelof en De Kroegtijgers verzamelden zich rond 13.00 uur bij Beej Toën om daar met livemuziek van partyband Zugabe toch een alternatief feestje te bouwen. Het was geen optocht zoals jaarlijks, toch werd de Gekke Maondaag gevierd.