11 vragen aan prins Dick I van De Vlaskop Melderslo

Elke week stelt HALLO Horst aan de Maas prinsen voor die dit jaar de scepter mogen zwaaien in de gemeente. Deze keer is Dick Alards uit Melderslo ofwel Dick I aan de beurt.

Wie ben je?
Dick Alards van de Steegstraat 'oêt de Melderse'. Ik ben getrouwd met Petra van de Eikelenbosch uit Melderslo.

Waar werk je?
Ik ben werkzaam bij Kettler Benelux in Deurne als service en sales promotion van de afdeling sport & fitness. Mijn collega’s spreken me nu regelmatig aan als hoogheid. Voor sommigen is het wel wennen, want zij vieren op een iets andere manier carnaval als bij ons in het dorp. Zij gaan op vakantie of zijn tijdens de carnavalsdagen gewoon aan het werk.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Dit hadden wij totaal niet verwacht, de verrassing was daardoor erg groot. Maar we hadden niet lang nodig op hier volmondig 'ja' op te zeggen. Adjudanten Gerard Verheijen en Geert van de Pas en hofdame Pieternel Vullings gaan samen met ons dit avontuur beleven.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Vrij eenvoudig, omdat niemand verwachtte dat we prins en prinses zouden worden. Daarom kregen we geen moeilijke vragen van familie en vanuit de Melderslose bewoners. Bij onze vriendengroep De Duckies, waren er weinig discussies over de mogelijke nieuwe heerser van het Vlaskoppenriek. Mede doordat ook beide vrienden/adjudanten hun eigen groot geheim hadden te bewaren.

Wat betekent carnaval voor je?
Carnaval moet je vooral beleven en samen plezier maken.

Hoe ging jij vroeger verkleed tijdens carnaval?
Met onze vriendengroep De Duckies hadden we dezelfde pakjes aan tijdens het grote verkleedbal in zaal ’t Wiel. We hadden elk jaar een ander thema. Daarna werd het de kleding van carnavalsvereniging De Vlaskop waar ik vele jaren bestuurslid en voorzitter ben geweest. Mijn prinses Petra heeft verschillende, kleurrijke kostuums voor mij en haarzelf gemaakt.

Waar kun jij tijdens carnaval echt niet zonder?
Mijn prinses, goede schoenen om lang te kunnen hossen en springen, gezelligheid want carnaval vieren doe je samen. Carnavalsmuziek om mee te zingen totdat we schor zijn, lekker eten voor iedereen om alle verbrande calorieën aan te vullen.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Vanaf het prinsenbal zijn we intens aan het genieten. En iedere activiteit heeft zijn eigen charme. Er staan nog vele mooie dingen op het programma, daarom kun je deze vraag beter na Aswoensdag stellen. Misschien hebben we dan een antwoord.

Welk carnavalsnummer hoort echt bij vasteloavend?
Voor mij zijn dat nummers die een goede, gezellige sfeer creëren, waardoor mensen in beweging komen en daarmee de tent op de kop komt te staan. Maar ook een gevoelig, rustig nummer hoort erbij. Elk jaar worden er weer vele, mooie nummers uitgebracht.

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?
Een vrije dag. Hopelijk moe en voldaan, bijkomen van al het moois wat we samen met Melderslo en alle carnavalvierders hebben mogen beleven. 'Terugschakeluh' naar de dagelijkse gang van zaken.

Wie zou jouw meest geschikte opvolger zijn in 2021?
Ik kan maar één ding zeggen, als ze je vragen, twijfel niet en doen.