15 vragen aan Margo Geurts

Naam: Margo Geurts Leeftijd: 16 jaar Woonplaats: Horst School: Dendron college

Wat deed je als kind het liefst?
Voetballen natuurlijk. Liefst ging ik dan naar het trapveldje in de buurt. Meestal kwam ik dan met groene knieën thuis.

Welke reis zou je ooit nog eens willen maken?
Het lijkt me ontzettend vet om een reis door Afrika te maken en daar de cultuur te leren kennen. Natuurlijk wil ik daar dan graag op safari gaan om dieren zoals olifanten en apen in het wild zien.

Welke herinnering bezorgt jou kippenvel?
Met mijn ouders, zusje en broertje ben ik in 2017 naar de finale van het EK damesvoetbal geweest. In het volle Grolsche Veste (Stadion in Enschede) kwam het Nederlands elftal eerst op 1-0 achterstand, maar de dames wisten daarna toch van Denemarken te winnen en zo werden ze alsnog Europees kampioen.

Geloof je in buitenaardse wezens?
Nee, ik geloof niet in aliens. Het is volgens mij nog niet bewezen dat ze bestaan dus waarom zou ik erin geloven. Vooral die grote geavanceerde aliens in films lijken mij nogal vergezocht.

Wat is jouw stopwoordje?
Een stopwoordje, of stopwoordjes moet ik zeggen, van mij zijn 'lekker dan'. Vooral tijdens het trainen of voetballen roep ik dit vaak.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Ik zou graag in één van de ‘Home Alone’-films willen spelen. Ik vind het heerlijk om op mezelf te zijn en te doen en eten waar ik zin in heb. Als ik dan ook nog op allerlei creatieve manieren een stel vreemde snuiters op zijn plaats mag zetten en wegjagen, lijkt me dat helemaal gaaf.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Toen ik 11 jaar was, werd ik door de KNVB uitgenodigd om een selectietraining mee te doen. Dit vond ik een superleuke ervaring. Op deze training deed iedereen echt enorm zijn best en toonde iedereen volle inzet. In mijn eigen team waren we toentertijd maar wat aan het klooien tijdens de trainingen. Ik ben nooit doorgestroomd in de selectie maar ik heb er wel een grote passie voor voetbal aan overgehouden.

Heb je een bijbaantje?
Ik heb geen betaald bijbaantje maar doe wel veel vrijwilligerswerk. Ik train de jongens onder de 9 bij Wittenhorst en de waterpolojeugd bij HZPC. Daarnaast geef ik op zaterdagochtend zwemles en ben ik scheidsrechter voor Sporting ST / SVEB.

Wat doe je het liefst op vrijdag- of zaterdagavond?
Training geven bij het waterpoloën, zelf waterpoloën of waterpolo kijken als mijn club een wedstrijd speelt. Soms drinken we met zijn allen na het trainen nog wat drankjes aan de bar.

Wie is je favoriete leraar?
Mijn aardrijkskunde-docente. Zij weet de balans tussen serieus lesgeven, gezellig kletsen en lol maken perfect te behouden. Hierdoor beheers je voor de proefwerkweek de stof heel goed en heb je niet het idee dat je er heel veel werk voor moet verrichten.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Ik zou heel goed willen zijn in voetballen. Het mooiste wat je kunt meemaken lijkt mij het meelopen in de line-up van het Nederlands Elftal terwijl je het Wilhelmus uit volle borst meezingt. Net zoals Dominique Bloodworth nu doet.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Mijn leven zou ik met niemand willen ruilen. Ik heb er zelfs geen behoefte aan een dag met iemand te ruilen. Ik ben gewoon graag mezelf.

Dag of nacht?
Ik kies voor dag. ’s Nachts wordt er immers niet gesport.

Festival of discotheek?
Een festival vind ik leuker. Ik zie liever een artiest live optreden dan dat ik naar een cd luister. Bovendien lijkt mij de sfeer op een festival gemoedelijker.

Wat is het laatste cijfer dat je op school hebt gekregen?
Mijn laatste punt is een BSM-punt voor badminton. Ik haalde een 8,2.