Graaf ter Horst op drempel van opening

De datum die al lang en breed omcirkeld zal staan in de agenda van eigenaren Eric en Richard Janssen en het personeel van Graaf ter Horst is zondag 1 december. Dan opent de nieuwe zaak in de sfeervolle omgeving van de Kasteelse Bossen immers zijn deuren. “Er moet hier beleving zijn, je moet je er thuisvoelen.”

Variatie. Dat is waar Graaf ter Horst in uitblinkt. Er lijkt geen doelgroep te verzinnen die niet bij de nieuwste aanwinst van Horst aan de Maas terechtkan. Geen wonder dan ook, dat de slogan ‘Meer dan een restaurant’ luidt. Om te beginnen is er een grand café, vergelijkbaar met het concept dat in meerdere gelegenheden in Horst wordt gehanteerd. “Je kunt daar lunchen, avondeten, maar ook naborrelen”, vertelt Eric Janssen. Wat direct opvalt, is de levensgrote trap aan de zijkant van het café. “Die heb ik afgekeken van De Vooruitgang in Eindhoven. Ik vind dat er bij Graaf ter Horst een stukje beleving moet zijn, je moet je thuisvoelen. Ons personeel gaat de speciaalbiertjes boven halen. Dat is het stukje beleving.” Het café biedt plaats aan zo’n zeventig personen.

Naast het grand café beschikt Graaf ter Horst ook over een restaurant. “Het grote verschil is dat je in ons grand café wat gaat drinken of borrelen en een hapje gaat eten en in het restaurant echt een avond uit gaat eten”, vat Rob Schatorie, chefkok van Graaf ter Horst, het verschil treffend samen. “Dat zijn twee verschillende dingen, maar ik vind wel dat dát de kernwoorden zijn.” In het restaurant is het mogelijk om een drie- of viergangendiner te nuttigen. Het restaurant kan negentig personen huisvesten. Het eten wordt bereid in de hypermoderne keuken, bedacht door Schatorie.

Graaf ter Horst gaat echter verder, zo omschrijft Janssen. “We hebben ook een bierbrouwerij, waar workshops worden gegeven. Joep (vader), zoon Jeroen Verbruggen en Eric van den Munckhof gaan daar onder de naam Kameroad Brouwers bier brouwen. Eigenlijk zijn wij de eerste kameroad van hen.” Ook voor bedrijfsfeesten, koffietafels, bruiloften en zakelijke aangelegenheden kan men terecht bij Graaf ter Horst.

Eén van de dingen die Graaf ter Horst onderscheidt van de andere gelegenheden in Horst is de ligging in de bosrijke omgeving bij de Kasteelse Bossen. Daar kunnen de bezoekers van Graaf ter Horst ook met mooi weer van genieten. Als het weer het toestaat, kan er ook gebruik worden gemaakt van het terras, dat plaats biedt aan minimaal 250 personen.