Geplukt Pieter van Logten

Velen zullen hem kennen als horecaduizendpoot bij onder meer recreatiepark Kasteel Ooijen in Broekhuizenvorst. Ook crosst hij erop los in de Hotrod klasse met zijn team Longhorn Racing Team. Deze week wordt de prille abraham Pieter van Logten uit Broekhuizenvorst geplukt.

“Het zou zomaar kunnen zijn dat ik een aantal keer even wat moet regelen”, zegt Pieter wanneer hij met een bakje koffie komt aanlopen. “Hier bij de receptie zal ik toch mijn klanten moeten helpen bij het recreatiepark.” Het valt mee, een enkele postbezorger en een vrouw die diezelfde post komt ophalen ‘verstoren’ het gesprek. “Ja, ik heb wel een druk leventje”, zegt Pieter. “Je bent altijd wel bezig, maar ik ben niets anders gewend.”

Frietje
De geboren Tilburger is namelijk opgegroeid in een horecagezin. “Dat betekent altijd werken. Alleen de woensdagmiddagen waren vrij. Dan gingen we met ons gezin er ook op uit. Pretparken, wandelingen, een frietje pakken in België en andere leuke dingen werden ondernomen; daar ben ik mijn ouders ook nog steeds dankbaar voor.” Daarnaast werkte Pieter in de verschillende horecazaken die zijn ouders hebben gehad. “In de weekenden hielp ik samen met mijn jongere zus hen met allerlei zaken. We hebben zaken gehad in Brabant, maar zijn uiteindelijk hier in Limburg terechtgekomen.”

Horecabloed
En wel in Grubbenvorst. “Daar begon ik samen met mijn zus onze eerste onderneming: Hotel Breidenbach waar later Rib en Steakhouse The Longhorn bijkwam.” Snel daarna opende ook het tweede steakhouse in Oirschot in 1994. “We hebben beide genoten van de hotelschool en hadden natuurlijk heel wat horecabloed door onze aderen stromen.” Pieter merkte dat hij het al snel in de vingers had. Samen met zijn vrouw Saskia runde hij het steakhouse. “Ik was al wat één en ander gewend door te werken bij mijn ouders, dus dat scheelde wel.” In 2004 verhuisde hij zijn zaak naar Broekhuizenvorst waar nu recreatiepark Kasteel Ooijen zich huisvest.

Biljartkampioen
In de tijd dat Pieter werkte voor zijn ouders, vond hij een verborgen talent: biljarten. “In de cafés speelde ik wel eens biljart. Na een tijdje viel iemands oog op mijn talent. Hij vroeg of hij wat kennis aan mij kon bijbrengen op gebied van biljarten. Daar had ik wel oren naar. Op mijn veertiende, 3 jaar later, werd ik Nederlands Kampioen in mijn klasse. Niet veel later speelde ik op Eredivisieniveau door heel Nederland en ook soms in het buitenland.” Maar Pieter moest kiezen: biljarten of de horeca. “Geen gemakkelijke keuze, maar ik moest gewoon voor horeca kiezen. Het biljarten was zo tijdrovend, dat ik geen aandacht meer aan de klanten kon schenken, dan gaat dat toch voor.”

Zwarte limousine
Een moeilijke tijd brak aan voor Pieter, zijn vrouw Saskia en hun dochter Michelle (21). Zoon Josh overleed op 10-jarige leeftijd. “Zo onverwachts, hij had een bacteriële infectie in zijn bloed en toen ging het heel snel. We benoemen hem altijd, want hij hoort voor altijd gewoon bij ons gezin.” Want Josh heeft een speciaal plekje in het hart van Pieter. “Hij was altijd zo enthousiast. Ik weet nog goed dat we een keer over de snelweg reden. Hij wees naar een limousine. ‘Papa? Als je ooit een auto koopt, koop dan een limousine. Daar kun je dan groot je bedrijfsnaam opzetten. Dat is pas goede reclame. Maar dan wel een zwarte met rode vlammen.” Een aantal maanden later overleed hij. “Een moeilijke periode brak aan voor ons. Met een goede kennis deed ik later een drankje en hij had nog een cadeau voor me staan. Die moest ik maar een keer ophalen. Hij ging naar Japan en ik kwam bij zijn thuis in Brabant langs om te kijken wat hij voor mij had. Iets verderop in een garage stond daar een auto verscholen onder een stoffige doek. Ik haalde het weg, je zult het niet geloven: een zwarte limousine met rode vlammen. Daar krijg je toch kippenvel van, misschien bestaat toeval dan toch niet.”

Longhorn Racing
Een andere hobby die Pieter graag uitoefent doet hij op het asfalt. Samen met het Longhorn Racing Team scheurt hij erop los. “Dat was ook een hobby van Josh. Omdat hij het niet heeft kunnen afmaken, ben ik een beetje uit eer hierin gerold. Samen met een goede vriend van me, Erik Roeffen uit Grubbenvorst, en andere bekenden racen we heel Nederland af in de Hotrod klasse. Je krijgt er een geweldige kick van. Met een speciale truck reizen we dan het land door met in de trailer onze wagens.”

Metamorfose
Hard werken doet Pieter nog steeds. Hij nam na het steakhouse in Broekhuizenvorst het recreatiepark Kasteel Ooijen over. “Je bent eigenlijk de hele dag in de weer. Elf jaar lang zijn we bezig geweest om onze plannen in het gebied Ooijen te realiseren. Dat heeft wel even geduurd. We kijken uit naar de metamorfose en uitbreiding van ons recreatiepark. Afgelopen zomer hebben we dan eindelijk een handtekening gezet onder de papieren en gaan we aan de slag. Een nieuwe periode in mijn leven, één waar ik echt enorm naar uitkijk.”

Tekst: Niels van Rens
Beeld: Jos Derks