15 vragen aan Yinte Vermeulen

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Yinte Vermeulen (14) uit Swolgen.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
Toen ik de eerste dag naar de middelbare school ging vond ik het best spannend, want ik wist niet wat er allemaal zou gaan gebeuren. Dus toen was ik het meest zenuwachtig over de situatie.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over je te weten komen?
Over mijn leeftijd. Veel mensen schatten mij vaak een paar jaar ouder en dat vind ik soms wel grappig om te horen. Mensen verwachten dan ook niet dat ik zo oud ben.

Wie kent jou het beste?
Ik denk mijn ouders. Ik vertel hun best wel veel. Zij voelen het meestal ook wel aan als er iets bijzonder is. Dus ik denk dat zij mij wel het beste kennen.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
Ik wilde dat ik mij dat zou kunnen herinneren. Ik lees namelijk bijna nooit boeken. Mijn vriend heeft laatst zelfs mijn boek uitgelezen voor school. Dus geen.

Als je terug in de tijd zou gaan, wat voor advies zou je jezelf meegeven?
Dat ik niet zo onzeker over mezelf moet zijn. Uiteindelijk komt alles wel op zijn pootjes terecht. Daar ben ik inmiddels wel achter gekomen. Maar als ik dat mijzelf dat eerder mee kon geven dan zou dat wel fijn zijn denk ik.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Iets met dansen denk ik. Ik vind het super leuk om te doen. Ik heb zelf zumba en hiphop gedaan. En nu doe ik gardedansen.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Ik denk een bekende zangeres. Ik zing zelf ook soms, maar helaas ben ik niet zo goed. Dus het zou wel vet zijn als ik dan zou kunnen ruilen met een bekende zangeres. Want dan kan ik wel goed gaan zingen.

Welk fictief figuur doet jou denken aan jezelf?
Misschien wel Ghostbusters, omdat ik in geesten geloof. Ik probeer soms ook mensen te laten schrikken, maar helaas lukt mij dat nooit. En dan laten zij mij dan weer wel schrikken want hen lukt het wel, omdat ik altijd heel snel schrik.

Ben je bijgelovig?
Ja, ik geloof in geesten. Sommige mensen kijken mij dan raar aan als ik dat zeg. Het getal 9 heeft voor mijn gezin een bijzondere betekenis. Ik geloof dat dat getal iets met verbondenheid te maken heeft.

Wat is het engste dat je ooit hebt meegemaakt?
Begin dit jaar heeft mijn vader een openhartoperatie gehad. Ik vond het idee dat alles zomaar mis kon gaan heel erg eng. Iets engers dan de mogelijkheid om één van je ouders te verliezen kan ik niet bedenken.

Wat ligt er onder jouw bed?
Niks. De vloer onder mijn bed is erg schoon en er ligt helemaal niks.

Optimist, pessimist of realist?
Ik vind dat optimist het beste bij mij past. Ik zie namelijk meestal de positieve kanten van iets in. Zelfs als er iets negatiefs is of als alles slecht lijkt te gaan dan kan ik er vaak wel nog iets positiefs in vinden.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Ik zou dan een lieve kleine puppy willen zijn. Ik hou zelf erg veel van honden. Dus dat zou ik dan erg leuk vinden en goed bij mij vinden passen. Wij hebben thuis ook drie honden en daar hebben wij ook een paar nesten van gehad.

Welk kinderprogramma vind je stiekem nog steeds leuk?
Iets van Nickelodeon. Dat kijk ik soms nog. Bijvoorbeeld als ik ziek ben of als er niks anders op tv is. Dan kijk ik wel iets op Nickelodeon, maar anders kijk ik het eigenlijk nooit.

Welke emoticon gebruik je het meest?
Het rode hartje gebruik ik het meest. Deze stuur ik best wel vaak naar mensen.

Tekst: Jélena Bours
Beeld: Jos Derks