15 vragen aan Roos van den Munckhof

Iedere week beantwoordt een jongeren uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze is dat Roos van den Munckhof (15) uit Horst.

Wat voor reis zou je ooit nog willen maken?
Zelf ben ik al lang geïnteresseerd in andere landen en verschillende culturen en het lijkt me dus ook geweldig om een reis te maken naar een ver land met een totaal andere cultuur dan de onze. Dat ga ik ook doen. Vanuit de India-werkgroep van het Dendron College mag ik dit jaar op 8 december met nog drie andere meiden (Lin, Lieke en Liselotte) naar India. Hiervoor zetten we ons dan ook al een tijd in voor de goede doelen daar. Ook nu zijn we bezig met allerlei acties. Zo organiseren we bijvoorbeeld een Indiaas diner maar, kunnen mensen ook flessen inleveren bij supermarkten en het statiegeld aan ons, Helpende Handen, doneren voor de goede doelen in India.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Mij lijkt 19 of 20 een erg leuke leeftijd. Dan mag ik eindelijk op het gebied van uitgaansgelegenheden overal naar binnen. Ik hoop dat ik dan aan het studeren ben, op kamers zit en nog meer verre reizen kan maken.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik heb altijd gezegd dat ik nog erg graag een verre reis wil maken, en dit wordt nu ook werkelijkheid. Ook lijkt het me nog erg leuk om een keer te surfen of samen met mijn moeder de marathon te rennen als ik iets ouder ben. Ook wil ik nog naar veel festivals zoals bijvoorbeeld Sziget.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Ik heb al erg veel leuke dingen gedaan en wat ik toch wel erg bijzonder leuk vond was de ski-reis van het Dendron College. Dit was echt superleuk en gezellig met iedereen en ook het skiën zelf vond ik super. Met leeftijdsgenoten zo’n leuke vakantie beleven vond ik erg speciaal.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Vaak ben ik net iets te laat. Binnen mijn vriendinnengroep zijn we dit allemaal. Dit komt vaak doordat ik nog even snel iets wil doen maar het dan toch iets langer duurt.

Hoe heb je je beste vriend/vriendin ontmoet?
Mijn beste vriendinnen komen nog allemaal van groep 8. Ik heb een erg gezellige vriendinnengroep waar we nog veel samen mee doen.

Wat is je favoriete hobby?
Hockey. Ik hockey bij hockeyclub Horst in de MB1 en mag soms ook meedoen met Dames 1. Dit vind ik ontzettend leuk. Ik hockey al zeker vanaf mijn vijfde bij de club en voor ik bij de club mocht, ging ik al elke zondag samen met mijn opa naar de hockeyclub om te leren
hockeyen.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Mijn stijl is sportief met een beetje gekkigheid. Ik vind het leuk als iets niet helemaal klopt of veel kleur heeft.

Wat is je droombaan?
Mijn droombaan is werken bij 3 op Reis. Dit lijkt me echt super. Reizen en presenteren vind ik erg leuk.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Ik vind het erg leuk om samen met mijn vriendinnen iets leuks te doen. Zo gaan we graag naar de soos, keet of andere feestjes of gewoon gezellig een avondje chillen.

Hond of kat?
Ik kies zeker weten voor een hond. Zelf heb ik ook een hond, Puk, en die vind ik erg gezellig in huis.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed willen zijn?
Hockey, ik hockey erg graag en vind dit superleuk om te doen.

Optimist, pessimist of realist?
Optimist, Ik bekijk altijd alles vanuit de positieve kant.

Festival of discotheek?
Festival, het leukste festival dat ik zelf heb meegemaakt vind ik Pinkpop. Hier ben ik twee jaar geleden geweest en het was echt superleuk, vooral Bruno Mars.

Introvert of extravert?
Extravert, omdat als ik met iets zit, vertel ik het wel en ben zeker niet bang om met iemand een praatje te maken.