Geplukt: Anny Thissen

Ze is geboren in Kronenberg, maar woont nu al een lange tijd in Sevenum. Ze houdt van dansen en zelf kleding maken en haar werk als therapeute is haar passie. Ze staat positief in het leven en haar gezin komt altijd op de eerste plaats. Deze week wordt Anny Thissen (59) geplukt.

Op school had Anny vroeger moeite met leren. “Dat was lastig in die tijd. Maar ik dacht: ik kan hierin blijven hangen of ik kan het proberen te verbeteren. Dat laatste heb ik gedaan.” Al vanaf dat ze een klein meisje was, was het Anny’s droom om verpleegkundige te worden. “Dat ben ik uiteindelijk ook geworden. Vanuit verpleegkundige A ben ik doorgestroomd naar de Intensive Care en hartbewakingsverpleegkundige.” Na twaalf jaar vol passie te hebben gewerkt in het ziekenhuis, werden haar kinderen geboren en stopte Anny voor een lange periode met werken. “Ik heb in die tijd een eigen pedicuresalon gehad. Zo kon ik ook makkelijker voor mijn kinderen zorgen. Zij kampten in hun eerste levensjaren alle drie met allergieën, waardoor we veel bezig waren met het vinden van de juiste voeding.” Toen de kinderen ouder werden en ze de allergieën onder controle hadden, begon het bij Anny toch weer te kriebelen om aan de slag te gaan. “Ik vond het werk als verpleegkundige zo geweldig, dat ik toch besloot om weer te beginnen. Ik ben toen aan de slag gegaan als Medium Care verpleegkundige.”

Antenne uitschakelen

In deze tweede periode als verpleegkundige begon Anny zelf ook klachten te krijgen. “Ik had soms ineens een fysieke pijn, die een half uur later weer weg kon zijn.” Na een aantal onderzoeken kwam Anny erachter dat ze de klachten van haar patiënten overnam, doordat haar paranormale antenne altijd aanstond. De fysieke klachten die Anny had, waren dus niet van zichzelf maar waren de klachten die haar patiënten hadden. “Toen ik daarachter kwam, en er ook zeker van was dat dit niet was wat ik wilde, kwam ik terecht bij de Academie Natuurgeneeskunde Zuid-Nederland, waar ik de richting Paranormale Therapie volgde.” Daar heeft Anny van 2004 tot 2008 gestudeerd. “Tijdens deze studie heb ik mezelf heel goed leren kennen. Ik heb ook geleerd om mijn antenne uit te schakelen en me gewoon te richten op mijn werk.”
In die tijd is Anny naar eigen zeggen helemaal veranderd. “Vroeger was ik erg stil en praatte ik weinig. Ik heb geleerd om mezelf te uiten en ook geleerd wat het effect daarvan was”. Terwijl ze nog werkzaam was in het ziekenhuis, leerde Anny tijdens haar studie dat de zelfhelende kracht van de mens enorm was. “Dat was natuurlijk een groot contrast met het werk wat ik deed. Daar waren de patiënten afhankelijk van verpleegkundigen en artsen.” Meteen na het behalen van haar diploma Paranormale Therapie, stopte ze daarom ook als verpleegkundige en startte ze haar eigen praktijk.

Dat Anny van haar passie haar werk gemaakt heeft, is heel duidelijk. “Het is eigenlijk mijn hobby om te ontdekken hoe het menselijk lichaam werkt. Ik volg verschillende korte studies en cursussen om mijn kennis hierover uit te breiden. Waar het leren me vroeger moeilijk af ging, is studeren nu echt een hobby.” In haar praktijk combineert ze haar ervaring als verpleegkundige met de verschillende kennis die ze heeft opgedaan tijdens al deze studies. “Ik kwam uiteindelijk uit bij de hbo-studie PNEI. Dat staat voor Psyche, Neuro, Endocrien en Immuunsysteem, en hier werd ook Orthomoleculair aangeboden. Dit was een geheel wetenschappelijke studie, maar met deze kennis kon ik later bij mijn cliënten verbanden leggen tussen de wetenschap en het paranormale. Met de toepassingen van orthomoleculaire supplementen kunnen in korte tijd grote positieve veranderingen ontstaan. Tegenwoordig ligt de nadruk op voedingsinterventies, gezondheid handhaven of herstellen en leefstijlaanpassingen.”

Haar praktijk de Veenpluis bestaat dit jaar tien jaar, iets waar Anny erg trots op is. “Ik heb deze praktijk helemaal zelf opgezet. Dat is zeker niet altijd makkelijk geweest, maar mijn gezin en mijn naaste vrienden hebben me daar enorm in gesteund”. Om het jubileum te vieren wil Anny verschillende artikelen gaan schrijven en publiceren over de onderwerpen waarover ze de afgelopen jaren heeft geleerd. De onderwerpen die ze naar voren wil brengen hierin zijn gezonde voeding, het metabool syndroom en overgewicht en diabetes type 2. “Ik vind het belangrijk dat mijn kennis bij de mensen komt, zodat het ze verder kan helpen”. Ook ambieert Anny het schrijven van een boek over haar werk. “Dat is altijd al een wens geweest, maar ook iets waar ik tot nu toe nog geen tijd voor heb gehad. Wellicht komt dat over een aantal jaren nog.” 

Haar vrije tijd besteedt Anny, naast haar gezin, graag aan dansen. “Ik dans samen met mijn man Peter. We dansen ballroom en latin.” Twee of drie keer per week staan Anny en Peter samen in de danszaal. “Naast dat we het fantastisch vinden om te dansen, zijn die dansavonden ook echt gezellig. Er komen altijd vaste stellen, dus we kletsen dan heel wat af”, lacht Anny. Naast dansen is ook het maken van kleding een hobby. “Ik houd ervan uniek te zijn. Dat kun je goed uiten in zelf gemaakte kleding. Elk mens is uniek, ik ook. Daar word ik blij van en dat wil ik uitstralen.”