15 vragen aan Mayra Litjens

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Mayra Litjens uit Melderslo.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
Ik ben van mezelf niet zo’n lezer. Dat komt doordat ik dyslexie heb. Maar in de vakantie ben ik begonnen aan het boek ‘Broer te ruil’. Tot nu toe vind ik het een erg leuk boek.

Als je terug in de tijd zou gaan, wat zou je jezelf voor advies meegeven?
Niets. Ik ben tevreden met mijn leven. Ik zou alles doen zoals ik het al gedaan heb. Dus dan zou ik denk ik, als ik terug moet gaan in de tijd, tegen mijzelf zeggen dat ik altijd naar mijzelf moet luisteren en dat alles goedkomt en dat ik goed bezig ben.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Ik zou graag heel erg goed willen zijn in dansen. Ik heb vroeger namelijk al gedanst bij All for you. Dat vond ik erg leuk, leerzaam en ook gezellig. Dus het zou fantastisch zijn als ik dat heel erg goed zou kunnen doen.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Ik zou graag mijn leven willen ruilen met Chantal Janzen. Dan mag ik namelijk bij bekende mensen komen slapen en dan ook gezellig met ze kunnen kletsen en iets geks uitspoken midden in de nacht. Zoals je dat bijvoorbeeld kan zien in de serie van Chantal Janzen waar zij bij bekende Nederlanders blijft slapen. Dat programma heet Chantal blijft slapen.

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby is een boeketje maken. Dan ben je namelijk creatief met je handen bezig. Dat vind ik zelf heel erg prettig. Daarom vind ik ook naaien, naailes en knutselen keileuk. Want daar ben je ook met je handen bezig.

Ben je bijgelovig?
Nee. Niet echt. Ik heb wel altijd mijn ring om tijdens een toets. Ik heb die ring gekregen van mijn opa Litjens toen ik 12 jaar oud werd. Helaas is hij nu al gestorven.

Wat is het engste wat je ooit hebt meegemaakt?
Ik heb niet echt iets engs meegemaakt. En dat hoop ik dan ook zo te houden.

Wat ligt er onder jouw bed?
Een koffer. Ik heb die daar liggen voor als ik ga logeren bij iemand. Dat vind ik erg gezellig, vooral de slaapfeestjes dan. De slaapfeestjes van mijn klas, waar wij niet aan slapen toekomen, vind ik toch wel het leukste.

Optimist, pessimist of realist?
Optimist. Ik probeer namelijk alles vanuit een positieve en leuke kant te bekijken.

Als je een dier was, wat zou jij dan zijn?
Ik zou dan graag een hond willen zijn. Die zijn erg lief en speels. En ook hebben zij een soort speciale gave dat zij kunnen voelen of iemand zich prettig voelt of niet. En dat lijkt mij dan wel leuk om te hebben.

Welk kinderprogramma vind je stiekem nog steeds leuk?
Geen. Ik kijk zelf niet echt tv meer. Wel kijk ik graag naar YouTube. Daar kijk ik dan graag familie Lakap, de Bellinga’s en Stuktv.

Welke emoticon gebruik je het meest?
Vrolijke, lachende en feestende smileys. Want ik heb enorm veel verjaardagen door mijn grote familie. Ik heb 28 neven en nichten bij elkaar. Heel erg veel, maar ook heel erg gezellig natuurlijk.

Hoe wil je graag dat anderen jou zien als ze jou voor het eerst ontmoeten?
Ik wil graag dat mensen mij zien als een aardige meid die lief, zorgzaam, creatief, behulpzaam en vriendelijk is. Dat zou ik erg mooi vinden, als mensen mij zo zouden zien.

Dag of nacht?
Dag. Ik heb zelf overdag een stuk meer energie om leuke dingen te kunnen doen dan ‘s nachts. Dus dan kies ik liever voor dag dan voor nacht.

Festival of discotheek?
Dat weet ik nog niet. Ik heb dat nog niet meegemaakt. Ik ga zelf niet uit. Als ik dan toch zou moeten kiezen dan denk ik een festival. Daar ben je heerlijk buiten en daar hou ik zelf wel van.

Tekst: Jélena Bours
Beeld: Jos Derks