15 vragen aan Kris Hoeijmakers

Naam: Kris Hoeijmakers Leeftijd: 12 jaar Woonplaats: Broekhuizen School: Dendron College

Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
Voor de zomervakantie moest ik beslissen welk niveau ik wilde gaan doen in de tweede klas van de middelbare school. In de brugklas deed ik vwo+. Ik kon kiezen uit atheneum of gymnasium. Mijn mentoren hadden mij het advies gegeven om naar gymnasium te gaan. Eerst leek mij dat ook wel leuk, maar ik heb uiteindelijk toch voor atheneum gekozen.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Ik vind het leukste vak op school denk ik gym, omdat ik het leuk vind om te sporten. En ik vind het iets saaier om de hele tijd te zitten en te luisteren naar de saaie uitleg van een docent. Geschiedenis is zeker het vak dat ik het saaiste vind. Dit is omdat ik eerlijk gezegd niet zo geïnteresseerd ben in dat onderwerp, en dan leggen ze ook nog zoveel uit en dat vind ik zelf saai.

Als je elke willekeurige fictieve persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan kiezen?
Annie uit de Netflix-serie Good girls. Ik vind dat een hele leuke serie en ik vind haar echt geweldig. Ze heeft een heel interessant, maar ook druk leven. Ze beleeft heel veel met haar zus en haar beste vriendin. Ook heeft ze een dochter en ze doet altijd een beetje alsof het haar niks boeit en dat vind ik persoonlijk wel grappig.

Geloof je in buitenaardse wezens?
Ik geloof niet echt in van die groene aliens, maar ik geloof wel in buitenaards leven. Het zou namelijk erg toevallig zijn als de aarde de enigste planeet is met levende wezens.

Hoe zou jij de biografie van je leven noemen?
Crazy and lazy, want ik heb best wel een druk en gek karakter. Maar ik kan ook héél erg lui zijn en nergens zin in hebben. Daarom dan het crazy en het lazy. Het is eigenlijk een beschrijving van mijn karakter.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Mijn ouders vertellen mij altijd dat ik vroeger een hele lage en een beetje hese stem had. En dat ik dan altijd heel grappig en eentonig aan het praten was.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Meestal ben ik echt net een minuut te laat. Als ik ergens naar toe moet kan ik best wel heel erg treuzelen.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
Dat is een foto die ik op school van mijn vriendin heb gemaakt. Ze wilde daar net haar hand voor de camera doen en daardoor trok ze een heel grappig gezocht.

Hoe heb je je beste vriend/vriendin ontmoet?
Ik ken mijn beste vriendin eigenlijk al sinds de kleuterschool. Maar toch zijn we pas echt beste vriendinnen geworden in groep drie.

Heb je een verborgen talent?
Nee. Ik denk het niet. En anders heb ik het nog niet gevonden.

Wat is je favoriete hobby?
Ik vind volleyballen echt superleuk om te doen. Je bent namelijk gewoon sportief bezig en ik vind balsporten over het algemeen altijd wel leuk.

Heb je een bijbaantje?
Ja. Het is niet echt een baantje, maar mijn opa en oma hebben een peren- en appelboom en als die van de boom zijn gevallen raap ik die altijd samen op met mijn nicht.

Wie is je favoriete leraar?
Ik denk mevrouw Hoebers. Zij is mijn docent Engels. Ik vind haar echt heel aardig en ze wordt naar mijn mening nooit boos.

Waar ben je verslaafd aan?
YouTube en Netflix. Ik vind het in mijn luie buien heel leuk om gewoon lekker chill op de bank YouTube of Netflix te kijken en aangezien ik best vaak in een luie bui zit, gebeurt dat best vaak.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?
Nee, maar ik heb wel een liedje dat ik heel mooi vind. Namelijk Someone you loved van Lewis Capaldi.