Vernielingen aan pand De Rozenhof

Aan het gebouw van De Rozenhof in Lottum zijn in de nacht van zondag 4 op maandag 5 augustus vernielingen aangericht. Een ruit van de rozentuin is in puin geslagen en een grote pot rozen is van de stoep naar het midden van de straat verplaatst.

Voorzitter van De Rozenhof, Jan Thielen trof de ravage aan op maandagmorgen. “Ik ga elke dag wel even langs onze rozentuin om te kijken hoe alles ervoor staan. Toen trof ik ineens deze puinhoop aan”, vertelt Thielen. “Dat was wel even schrikken. In eerste instantie dacht ik aan een inbraak, maar na een controle binnen in het pand bleek het toch te gaan om een laffe vernieling.” Thielen meldde het daarna meteen aan de politie en heeft foto’s gemaakt van de ravage. “Ik hoop dat de daders zich melden. Dit kan niet per ongeluk gebeurd zijn. Die ruiten zijn een centimeter dik, dus dit moet werk zijn van een hamer of een flinke kei.” De grote pot rozen is in de nacht van zaterdag op zondag verplaatst. “Ik weet niet of er een verband zit tussen de twee gebeurtenissen, maar ik betreur het enorm. Wie doet er nu zoiets?”

De Rozenhof beschikt niet tot beveiligingscamera’s. “Wij zijn een groep vrijwilligers en hebben daar eigenlijk geen geld voor. Maar misschien moeten we na deze vernielingen er toch maar over nadenken.”