15 vragen aan Kriss Peeters

Iedere week is beantwoordt een jongeren uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week de 16-jarige Kriss Peeters uit Melderslo.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Op een vrijdag- of zaterdagavond ga ik het liefst iets gezelligs met vrienden doen. Het maakt dan niet uit wat, zolang ik maar met vrienden dingen kan doen. Vaak zijn we samen en dan kan het in de zomer buiten zijn, maar in de winter kunnen we ook buiten zijn. Ligt aan wat wij willen.

Wie is je grote voorbeeld?
Ik kan niemand bedenken die ik als mijn grote voorbeeld zie. Ik doe zelf wat ik denk dat het beste is om te doen, maar het is niet dat ik iemand heb of ken waar ik tegenop kijk en wens dat ik ooit zoals die persoon zou willen zijn. Wel vind ik Celeste Plak een erg goede volleybalster.

Wat is het meest emotionele moment in je leven?
Dit was heel lang geleden: het moment dat ons hondje dood ging aan ouderdom. Ik heb ons hondje samen met papa in de tuin begraven en dat vond ik wel een beetje lastig. Dus dat beschouw ik denk ik wel als het meest emotionele moment uit mijn leven.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Ik denk dat mijn beste eigenschap is dat ik eigenlijk wel altijd blij ben en heel veel lach. En ik denk dat mijn slechtste eigenschap is dat ik snel boos kan worden. Als er al iets gebeurt wat mij niet helemaal aanstaat, dan voel ik al een vlaag aan boosheid door mijn lichaam gaan. Maar lachen is natuurlijk leuker.

Wat is je favoriete sociale medium?
Ik denk dat Instagram wel mijn favoriete sociale medium is. Ik vind het leuk hoe mensen foto’s kunnen plaatsen en hoe je zelf foto’s online kan zetten en dat je dan met iedereen je leven kan delen. Ik vind het dan ook erg leuk om foto’s te bekijken van andermans leven.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Zelf vind ik dat vertrouwen en humor in een vriendschap erg belangrijk zijn. Dan kan je alles tegen elkaar vertellen en er zelfs om lachen.

Wat is je favoriete game?
Ik ben zelf niet echt een persoon die veel gamed. Ik vind er niet zoveel aan, ik zit bijvoorbeeld liever op de sociale media. Maar wat ik dan wel nog leuk vind is bijvoorbeeld de Sims. Dan doe je het echte leven online na.

Hond of kat?
Hond. Daar kun je leuk mee spelen en ook gek doen. Een kat zit alleen maar en daar kan je niet zo leuk mee spelen.

Wat zou je nooit meer overdoen?
Ik heb eigenlijk geen idee. Mijn leven is niet zo slecht geweest dus ik zou ook zo niks kunnen bedenken wat ik echt nooit meer zou overdoen.

Zou je liever twee keer zo slim of twee keer zo mooi zijn?
Ik zou het liefste twee keer zo slim willen zijn. Ik ben niet ontevreden over mijn uiterlijk en uiteindelijk heb je er ook zelf meer aan om twee keer zo slim te zijn.

Waardoor moest je de laatste keer huilen?
Ook dit zou ik zo niet kunnen weten. Zoals ik al zei is mijn leven niet zo slecht dus ik huil ook niet zo vaak.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
Ik heb nog niet zo lang geleden mijn uitslag gekregen van mijn examens. Toen ik dat telefoontje kreeg was ik wel enorm zenuwachtig. Ik had namelijk niet het gevoel dat ik zou gaan slagen.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten komen?
Dat ik stiekem best wel goed kan koken en bakken. Ik doe dat ook heel graag in mijn vrije tijd, dus ik denk dat ik wel goed ben.

Wie kent jou het beste?
Ik denk mijn beste vrienden, omdat ik eigenlijk altijd bij ze ben en altijd veel te vertellen heb.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
‘Dagboek van een muts’ is het boek dat ik leuk vond. Ik lees niet echt vaak boeken, ik ben meer van de films.