Achtste politiemedewerker buiten functie gesteld

Opnieuw is een medewerker van het politiebasisteam Horst aan de Maas/Peel en Maas buiten functie gesteld. De politie maakte bekend dat een leidinggevende van het team woensdag 10 juli zijn pistool heeft moeten inleveren, omdat hij zich zou hebben beziggehouden met mogelijk onprofessioneel gedrag ten opzichte van collega's.

Het is de achtste medewerker van het regionale politieteam die verdacht wordt van plichtsverzuim. In april werden al vier medewerkers buiten functie gesteld en in juni nog eens drie medewerkers van het basisteam Horst aan de Maas/Peel en Maas. De agent die woensdag zijn geweldsmiddelen heeft moeten inleveren, wordt ervan verdacht onprofessionele uitingen en handelingen te hebben verricht ten opzichte van leiding, medewerkers en de organisatie.

Onderzoek Rijksrecherche
De buiten functie gestelde agenten hebben hun geweldsmiddelen in moeten leveren en hebben geen toegang tot de politiegebouwen en -systemen. Het interne onderzoek loopt nog, laat de politie weten, en ook de Rijksrecherche houdt zich met de zaak bezig.