15 vragen aan Michaela Keijsers

Iedere week is beantwoordt een jongeren uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week de 15-jarige Michaela Keijsers uit Horst.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou zelf nog wel een keer in de bergen van Oostenrijk willen klimmen. Ik ben al een keer in de Ardennen geweest en daar heb ik toen ook geklommen. Daar was het heel erg mooi. Ik kom ook al 14 jaar in Oostenrijk.
Wat is de coolste trend die je ooit gevolgd hebt en die nu totaal belachelijk is?
Zelf vind ik de meeste trends apart en gek waardoor ik er ook niks aan vind. Daarom heb ik eigenlijk nooit echt een trend gevolgd.
Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
Mijn herinnering die mij kippenvel bezorgd is niet erg positief. Ik heb in 2012 een ernstig auto-ongeluk gehad. Ik werd toen van achteren aangereden met de fiets. Het was een heel naar gevoel, maar daar heb ik niks enorm schadelijks aan overgehouden. Daarmee ben ik wel nog in het ziekenhuis beland en die herinnering bezorgt mij nog steeds kippenvel.
Wat zou je nooit weggooien?
Ik heb thuis fotoboeken waar erg veel foto’s in zitten. Die foto’s kun je terugkoppelen aan mooie herinneringen. Daarom zou ik nooit mijn fotoboeken wegdoen, want dan is het bijna alsof je herinneringen weggooit.
Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Ik kan niks bedenken wat echt het beste advies was dat ik ooit heb gekregen, dus ik heb ook geen idee van wie dat advies geweest zou moeten zijn.
In welke bestaande film zou je willen spelen?
Ik zou wel in ‘De Buurtpolitie: De Tunnel’ willen spelen. Het is een filmserie uit België en er komt erg veel actie in voor, zoals de titel misschien wel verklapt. Verder gaat het over de politie die een geheime tunnel ontdekt die naar de bank gaat. Er raken twee agenten gewond. Het is ook mijn lievelingsserie dus dat komt dan goed uit en dat zou wel heel erg tof zijn om daar dan ook in te kunnen spelen.
Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Ik zou nog wel een keer terug willen naar Berlijn. Ik vind het een erg mooie stad aangezien er veel te doen is. Ook is in Berlijn de grootste dierentuin van Europa. Ik ben er onlangs vijf dagen geweest, maar zou graag meer willen zien en beleven dan toen.
Wat zou de beste uitvinding zijn?
Ik zou niets weten. We leven in een tijd waar al enorm veel is uitgevonden en waar nog steeds enorm veel wordt uitgevonden. Zoals bijvoorbeeld nieuwe telefoons en andere soorten auto’s. Honderd jaar geleden kon je dat niet voorspellen. Ik zou het wel leuk vinden als ze met iets heel nieuws zouden komen. Iets wat er absoluut nog niet is.
Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Ik denk in Oostenrijk. Ik ga er elk jaar naartoe en ik vind het een heel erg leuk land. Ook verschilt de cultuur niet superveel met die van Nederland.
Wat is jouw stopwoordje?
Ik zeg erg vaak ‘hè’, bijvoorbeeld als ik iets niet goed versta of hoor.
Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
Ik heb onlangs besloten om een baantje te nemen. Ik ga in de zomer om de dag werken. Dan werk ik als tomatenplukker en ik heb er erg veel zin in. Er is wel een nadeel en dat is dat ik dan al om 06.00 uur moet opstaan.
Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Mijn leukste vak op school vind ik techniek. Later wil ik iets in de techniek gaan doen, dus dan sluit dat wel mooi aan bij mijn interesses. En het stomste vak op school vind ik Engels. Ik ben er totaal niet goed in en als je daar de hele tijd mee geconfronteerd wordt dan is dat ook niet leuk.
Als je elke willekeurige fictieve persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan kiezen?
Ik zou graag Meneer Krabs van het tv-programma SpongeBob willen zijn. Hij heeft enorm veel geld en hij hoeft er niet zoveel voor te doen lijkt het wel en dat wil ik ook wel. Dat ik met weinig doen veel geld kan krijgen net zoals Meneer Krabs, dat zou wel leuk zijn.
Geloof je in buitenaardse wezens?
Ik geloof niet in buitenaards leven omdat het mij absoluut niet realistisch lijkt. En als het al bestaat dan zou het er anders uitzien dan dat hoe wij er uitzien.
Hoe zou jij de biografie van je leven noemen?
Ik zou de biografie van mijn leven ‘Ongelukskind’ noemen. Ik ben nu nog best jong en er zijn al veel ongelukkige dingen gebeurd in mijn leven.