Janneke Rijksen interim-directeur 't Gasthoês

Janneke Rijksen is door gemeente Horst aan de Maas aangesteld als interim-directeur voor ’t Gasthoês. Rijksen is 1 juli gestart met haar werkzaamheden.

De interim-directeur gaat de komende maanden de organisatiestructuur van ’t Gasthoês, dat momenteel wordt verbouwd, verder vormgeven. Een vergelijkbaar project waar zij aan gewerkt heeft is het Cultureel Centrum Don Bosco in Heel. “Mijn taak is om de nieuwe organisatie op te zetten en de exploitatie vorm te geven. Ik weet dat er, zeker maatschappelijk gezien, een bepaalde stemming heerst over ’t Gasthoês. Mensen vragen zich af wat er nu precies gaat gebeuren. Die onzekerheid probeer ik weg te nemen. We hebben afgelopen maandag een bijeenkomst gehad met de toekomstige gebruikers en daarbij aangegeven dat er bijvoorbeeld geen hoge commerciële huurtarieven gaan komen. We willen dat mensen, zowel gebruikers als bezoekers, zich thuis voelen in ’t Gasthoês. Dat als een ouder zijn kind naar muziekles brengt, hij nog even blijft om een krantje te lezen en een kopje koffie te drinken. We willen kruisbestuiving tussen de verenigingen en samen­werking ­bevorderen in plaats van allemaal eilandjes ­binnen een gebouw.”
De planning is dat eind dit jaar de beheersorganisatie ingericht is, waarna gestart wordt met de werving van personeel, waaronder de directeur. Rijksen: “Als alles volgens schema verloopt, dan kunnen in juli en augustus de gebruikers er in en is de officiële opening in september. Het is een puzzel die uiteindelijk in elkaar gaat vallen en ik heb er onwijs veel zin in. Dit soort opdrachten waarbij je in een gemeenschap dingen kunt ontwikkelen, geven me echt energie.” (Foto: AGNY PhotoDesign)