Fusie Reindonk en Omroep Venlo gaat niet door

Omroep Reindonk en Omroep Venlo hebben besloten verder te gaan als twee aparte stichtingen. Dat zegt Arie Stas, voorzitter van Omroep Reindonk. Eerder zouden de twee omroepen mogelijk ook in juridische zin fuseren, maar daar wordt vooralsnog van afgezien. Wel werken beide organisaties nu al onder dezelfde directeur en worden beide organisaties stap voor stap in elkaar geschoven.

Dat de twee omroepen hebben besloten om als twee gescheiden stichtingen verder te gaan, heeft twee redenen. Omroepdirecteur Evert Cuijpers: “Enerzijds is dit een voorwaarde om bij de kabelexploitanten twee aparte kanalen te behouden, anderzijds geeft de juridische tweedeling met gescheiden boekhoudingen optimaal transparantie over wat er wordt gedaan met de overheidsbekostiging van beide gemeenten. Dat was ook een voorwaarde vanuit de politiek en die transparantie onderschrijven we volkomen.”

Dat betekent dus dat Omroep Venlo één omroep blijft en ook de nieuwe Omroep Horst aan de Maas door blijft gaan onder eigen bestuur. “Alles blijft in principe zoals eerder afgesproken”, zegt Stas. Omroep Horst aan de Maas krijgt ook professionele ondersteuning van betaalde redacteuren. “Drie redacteuren zijn onlangs in dienst getreden, de vierde volgt binnenkort. Op 1 september gaat onze nieuwe zender officieel de lucht in.”